Konditorkager af vandbakkelsesdej
Ingredienser
- Arbejdstid:
- 25 min.
- Bagetid:
- 30 min.
- Dejen er fryse-egnet
- (Til 1 krans eller 6 eclairs og 12-16 profiteroles)
- 2 ½ dl vand
- 125 g smør
- 1 tsk sukker
- 1 knsp salt
- 125 g hvedemel
- 4 æg, str. M/L
- Giv vand, smør, sukker og salt et opkog. Tag gryden af varmen og rør melet i på én gang. Sæt gryden over varmen igen og rør dejen med en træske, til den slipper grydens bund.
- Hæld dejen i en skål til afkøling. Rør æggene i dejen ét ad gangen. Fyld dejen i en sprøjtepose og sprøjt den ud på en bageplade med bagepapir i de ønskede faconer: små toppe (profiteroles) og aflange eclairs eller en større krans.
- Sæt pladen midt i ovnen ved 225 grader i ca. 15 min. Skru ned til 200 grader og lad dem bage 15-30 min. mere – efter størrelse. Åbn ikke for ovnen de første 20 min. - så vil kagerne falde sammen.
- Når de er færdige, skal de være sprøde, høje og lette. Skær straks et snit i hver kage (så dampen kan komme ud) og stil dem til afkøling på en rist.
- Hindbærfyld: Fyld de flækkede kager med flødeskum af 1/4 l piskefløde vendt med 200g hindbær moset med 3 spsk sukker. Pynt evt. kagerne med en glasur rørt af flormelis og hindbær eller hindbærsaft.
- Citrusfyld: Fyld de flækkede kager med flødeskum af 1/4 l piskefløde vendt med 3-4 spsk lemoncurd eller appelsinmarmelade. Pynt kagerne med en glasur rørt af flormelis, fintrevet skal og saft af citron eller appelsin.
- Chokoladeglasur: Kog en sukkerlage af 100 g sukker og 1 dl vand. Tag gryden af varmen og rør 100 g hakket mørk chokolade og 25 g smør i, til det bliver en blank glasur. Lad den afkøle.
- Fyld de flækkede kager med flødeskum af 1/4 l piskefløde og pynt med chokoladeglasuren.