GIV ET BLAD I JULEGAVE TIL ÉN, DU HOLDER AF

grill
Foto: Maria Nielsen 3 slags dip til din grillaften.

grill

3 slags grill dips

Godt vejr er grillvejr - og solen bliver heldigvis ved med at skinne, her får du grillmad med god samvittighed

printer Print
plate 4

Power tzatziki (øverst)
God til: Kød, fisk og grønt
3 dl drænet yoghurt naturel 1-5%
1 spsk friskreven ingefær
1-2 fed knus hvidløg
1-2 spsk friskhakket mynte
¼ udkernet, finthakket agurk
salt, peber

Rygeoste dip med ristede krydderier (nederst)
God til: Fjerkræ, røget fisk, grønt og brød
250 g rygeost 1-5%
1 spsk korianderfrø
1 spsk fennikelfrø
1 spsk spidskommen
1-2 tsk chilipulver, f.eks. nori peber mild, tørret spansk peber
1 spsk brunt sukker
1 spsk salt

Tomat-hummus med basilikum (midt)
God til: Kød, fisk og brød
1 dåse velafdryppede kikærter
2-3 modne tomater
2 fed hvidløg
lidt chiliflager
ca. 1 dl basilikumblade
salt, peber
1 spsk olivenolie

Sådan gør du:

Power tzatziki (øverst)
Rør og smag yoghurten til med alle de øvrige ingredienser.
Energi pr. person: 50 kcal.


Rygeoste dip med ristede krydderier (nederst)
Rist koriander- og fennikelfrø samt spidskommen på en tør pande et par minutter under omrøring. Afkøl og bland de ristede krydderier med chilipulver, sukker og salt, rør blandingen med rygeosten og smag evt. til med yderligere salt og peber.
Energi pr. person: 70 kcal.

 

Tomat-hummus med basilikum (midt)
Blend kikærter, tomater og hvidløg med chiliflager og basilikum. Smag til med salt, peber og olivenolie.
Energi pr. person: 120 kcal.

Se, hvad vi ellers skriver om: Sund aftensmad, Aftensmad, Grillmad og Dip