
SPONSORERET indhold
Æbleskiver med svesker
Lækre gammeldags æbleskiver med svesker og appelsin.
ca. 24 stk.
Ingredienser
Svesker:
25 stk. svesker
saft fra 2 appelsiner
4 spsk. sukker
1 kanelstang
Æbleskiver:
1½ dl sødmælk
1 dl kærnemælk
15 g gær
3 æg
½ dl sukker
fintrevet skal fra ½ usprøjtet appelsin
1 tsk. kardemomme
25 g smør
200 g hvedemel
Tilbehør:
appelsinsaften fra sveskerne og flormelis
Sådan laver du æbleskiver
- Kom svesker, appelsinsaft, sukker og kanel i en lille gryde, og kog det under låg i ca. 4 min. Fjern gryden fra blusset, og lad sveskerne trække, til de skal bruges.
- Kom sødmælk, kærnemælk og gær i en skål, og rør, til gæren er opløst. Del æggene i blomme og hvide, og kom æggeblommerne i dejen. Tilsæt sukker, appelsinskal og kardemomme. Smelt smørret, og tilsæt det til dejen sammen med hvedemelet lidt ad gangen. Pisk dejen grundigt sammen med piskeris, til den er helt jævn. Vend stiftpiskede æggehvider forsigtigt rundt i dejen.
- Opvarm æbleskivepanden med lidt smør i hullerne, og fyld dem halvt med dej. Kom en sveske i hver, og lad dem stå et minut, til skallen er brun, men stadig fugtige indeni. Brug en lille træpind til at vende æbleskiverne, så de bliver runde.
- Server æbleskiverne med flormelis og saften fra sveskerne.