Æblebradepandekage med flødeostglasur
Foto: Martin Dyrløv Mums!

Æblebradepandekage med flødeostglasur

Der er masser af æbler i denne dejlige og saftige kage – perfekt til klassens time eller kagebordet.

printer Print
clock 45 minutter
plate 1 kage

Kage:

3 æg str. L
250 g sukker
100 g farin
2 tsk. vaniljesukker
125 g smeltet smør
1¼ dl koldpresset olie (f.eks. solsikke eller raps)
275 g hvedemel (gerne kagemel)
2 tsk. bagepulver
2 tsk. stødt kanel
½ tsk. salt
¾-1 kg æbler
1 spsk. citronsaft
100 g valnøddekerner

Glasur:

125 g flødeost
100 g flormelis
1 tsk. vaniljepulver (eller 2 tsk. vaniljesukker)
75 g blødt smør

Pynt:

evt. 50 g valnøddekerner

Sådan gør du:

  1. Kage: Pisk æg, sukker, farin, vaniljesukker, smeltet smør og olie sammen i en skål.
  2. Sigt mel, bagepulver og kanel sammen, og tilsæt salt. Bland det i de våde ingredienser.
  3. Skræl og udkern æblerne, skær dem i små stykker, og vend dem med citronsaft. Hak valnødderne groft.
  4. Bland æbler og valnødder i dejen, og bred den ud i en bradepande (22 x 30 cm) foret med bagepapir eller smurt med smør.
  5. Bag kagen midt i ovnen ved 175 grader i ca. 1 time. Tjek med et træspyd, at kagen er gennembagt, og sæt formen til afkøling på en rist.
  6. Tag kagen ud af formen efter 20-30 min.
  7. Glasur: Pisk flødeost, sigtet flormelis og vanilje tykt og cremet, og pisk blødt smør i lidt ad gangen.
  8. Smør glasuren over den afkølede kage, og pynt evt. med hakkede, ristede valnøddekerner.
  9. Skær kagen i kvadratiske eller aflange stykker.

Tip:

Opbevar kagen i køleskab, men tag den ud 30 min. før servering.

Se, hvad vi ellers skriver om: Bagning, Kage, Æble, Æblekage og Bageopskrifter