Appelsinmarmorkage
SPONSORERET indhold

Appelsinmarmorkage

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Saftig og lækker.

Af: BENTE NISSEN LUNDSGAARD, KAREN HARE, SANDRA LEGIH DRAZNIN OG DIABETESFORENINGEN, DIABETES.DK, TLF. 66129006 Foto: MIKKEL ADSBØL, BETINA HASTOFT OG THOMAS HERGAARD
19. jan. 2015 | Mad | Hjemmet
1 kage, ca. 10 personer

Ingredienser

Arbejdstid: 25 min.
Bagetid: 50-60 min.
200 g smør (blødt)
200 g sukker
1 tsk. vaniljesukker
2 tsk. appelsinskal (økologisk)
4 æg
200 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
2 spsk. usødet kakaopulver
1 spsk. mælk
Glasur:
3 dl flormelis
2-3 spsk. appelsinsaft
Pynt: evt. appelsinskal (økologisk)

  1. Rør smør, sukker, vaniljesukker og revet appelsinskal sammen. Rør ét æg i ad gangen.
  2. 2. Bland mel og bagepulver, sigt det i dejen, og vend rundt. 3. Del dejen i 2. Sigt kakaopulver i den ene portion, og vend det rundt i dejen sammen med mælk.
  3. 4. Fordél halvdelen af den lyse dej i en smurt 1½ liters brødform. Fordél kakaodejen over, og der-efter resten af den lyse dej over.
  4. 5. Bag kagen ved 175 grader på midterste ovnribbe i 50-60 min. Stik et spid eller en strikkepind i kagen for at se, om den er bagt. Er der rå dej på, skal kagen bage lidt
  5. længere.
  6. 6. Pynt den afkølede kage med glasur rørt af flormelis og appelsinsaft. Pynt evt. med revet appelsinskal.