Appelsinmarmorkage

Foto: MIKKEL ADSBØL, BETINA HASTOFT OG THOMAS HERGAARD

Appelsinmarmorkage - opskrift fra Hjemmet

Appelsinmarmorkage

Saftig og lækker.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
plate 1 kage, ca. 10 personer
Ingredienser

Arbejdstid: 25 min.
Bagetid: 50-60 min.
200 g smør (blødt)
200 g sukker
1 tsk. vaniljesukker
2 tsk. appelsinskal (økologisk)
4 æg
200 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
2 spsk. usødet kakaopulver
1 spsk. mælk
Glasur:
3 dl flormelis
2-3 spsk. appelsinsaft
Pynt: evt. appelsinskal (økologisk)

  1. Rør smør, sukker, vaniljesukker og revet appelsinskal sammen. Rør ét æg i ad gangen.
  2. 2. Bland mel og bagepulver, sigt det i dejen, og vend rundt. 3. Del dejen i 2. Sigt kakaopulver i den ene portion, og vend det rundt i dejen sammen med mælk.
  3. 4. Fordél halvdelen af den lyse dej i en smurt 1½ liters brødform. Fordél kakaodejen over, og der-efter resten af den lyse dej over.
  4. 5. Bag kagen ved 175 grader på midterste ovnribbe i 50-60 min. Stik et spid eller en strikkepind i kagen for at se, om den er bagt. Er der rå dej på, skal kagen bage lidt
  5. længere.
  6. 6. Pynt den afkølede kage med glasur rørt af flormelis og appelsinsaft. Pynt evt. med revet appelsinskal.
star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Se, hvad vi ellers skriver om: Bageopskrifter