
Appelsinmarmorkage - opskrift fra Hjemmet
Appelsinmarmorkage
Saftig og lækker.
plate
1 kage, ca. 10 personer
Af BENTE NISSEN LUNDSGAARD, KAREN HARE, SANDRA LEGIH DRAZNIN OG DIABETESFORENINGEN, DIABETES.DK, TLF. 66129006
Ingredienser
Arbejdstid: 25 min.
Bagetid: 50-60 min.
200 g smør (blødt)
200 g sukker
1 tsk. vaniljesukker
2 tsk. appelsinskal (økologisk)
4 æg
200 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
2 spsk. usødet kakaopulver
1 spsk. mælk
Glasur:
3 dl flormelis
2-3 spsk. appelsinsaft
Pynt: evt. appelsinskal (økologisk)
- Rør smør, sukker, vaniljesukker og revet appelsinskal sammen. Rør ét æg i ad gangen.
- 2. Bland mel og bagepulver, sigt det i dejen, og vend rundt. 3. Del dejen i 2. Sigt kakaopulver i den ene portion, og vend det rundt i dejen sammen med mælk.
- 4. Fordél halvdelen af den lyse dej i en smurt 1½ liters brødform. Fordél kakaodejen over, og der-efter resten af den lyse dej over.
- 5. Bag kagen ved 175 grader på midterste ovnribbe i 50-60 min. Stik et spid eller en strikkepind i kagen for at se, om den er bagt. Er der rå dej på, skal kagen bage lidt
- længere.
- 6. Pynt den afkølede kage med glasur rørt af flormelis og appelsinsaft. Pynt evt. med revet appelsinskal.
Se, hvad vi ellers skriver om: Bageopskrifter
Få vores NYHEDSBREV: