Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Bagte jordskokker med oliven, kapers og citron-hvidløgscreme
Foto: Line Thit Klein Bagte jordskokker med oliven, kapers og citron-hvidløgscreme

Bagte jordskokker med oliven, kapers og citron-hvidløgscreme

Bagte jordskokker med oliven, kapers og citron-hvidløgscreme

Et skønt tilbehør med en dyb og intens smag af citron til kødretter eller kylling.

4
Print

Ca. 1 kg jordskokker
1-2 spsk frisk timian
2-3 spsk olivenolie
havsalt og peber
1 hel citron, økologisk
4-5 fed hvidløg
½ dl ekstra jomfruolivenolie
½ tsk rørsukker
1 lille glas fine kapers
ca 100 g soltørrede, sorte oliven.

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 200˚. Skrub jordskokkerne helt fri for jord, og skær hårde knaster og uregelmæssigheder fra, og læg dem i et ovnfast fad med bagepapir i bunden. Dryp med olivenolien og timian og drys med salt og friskkværnet peber.

Del citronen på den lange led, og læg hvidløgene ind mellem de to dele. Pak citronen ind i sølvpapir så det holder tæt, og læg citronen ind ved siden af jordskokkerne i ovnen. Bag begge dele i 40-45 min, indtil jordskokkerne er møre og citronen føles blød, når du trykker let på den. Sluk for ovnen, og lad jordskokkerne og holde sig varme.

Pak citron og hvidløg ud af sølvpapiret, og blend den hele citron sammen med hvidløgene og olie. Hvis dele af citronskallen er hård, skæres den fra. Smag cremen til med salt og peber og en anelse sukker, og vend den med jordskokkerne, kapers og oliven. Servér lun eller ved stuetemperatur.

Prøv også citron-fennikel-æble "slaw"

Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter/