Bagte kartofler med frisk mozzarella og spinat
Skøn vegetarisk opskrift på bagte kartofler fyldt med spinat og mozzarella. Retten smager skønt og er hurtig at lave.
4 personer
Ingredienser
- 4 store bagekartofler
 - 100 g spæd spinat
 - 25 g smør
 - 1 dl cremefraiche
 - 2 spsk. hakket basilikum eller persille
 - salt og peber
 - 2 tomater
 - 125 g frisk mozzarella
 
Tilbehør:
- evt. parmaskinke og blandet salat
 
Sådan gør du:
- Skrub kartoflerne under koldt vand. Aftør dem. Kom kartoflerne i en smurt bradepande. Stil dem i ovnen ved 200 gr. i ca. 1-1¼ time, til de er helt gennembagte.
 - Skyl spinaten, og kog den op i lidt vand til den falder sammen. Afdryp spinaten i en si, og hak den.
 - Halvér kartoflerne. Hul kartoflerne ud med en ske. Mos indholdet med en gaffel.
 - Bland kartoffelmassen med smør, cremefraiche og basilikum. Krydr med salt og peber. Stil kartoflerne på bagepapir på en bageplade. Kom fyldet i kartoflerne.
 - Halver tomaterne, og fjern saft og kerner. Skær tomatkødet i tern, og fordel det i kartoflerne sammen med spinaten.
 - Riv mozzarellaosten på et råkostjern, og fordel det over kartoflerne. Stil kartoflerne i ovnen ved 225 gr. i ca. 15 min.