Bagte kartofler med frisk mozzarella og spinat
Foto: Betina Hastoft Nem og lækker vegetarisk aftensmad.

Bagte kartofler med frisk mozzarella og spinat

Skøn vegetarisk opskrift på bagte kartofler fyldt med spinat og mozzarella. Retten smager skønt og er hurtig at lave.

printer Print
plate 4 personer

  • 4 store bagekartofler
  • 100 g spæd spinat
  • 25 g smør
  • 1 dl cremefraiche
  • 2 spsk. hakket basilikum eller persille
  • salt og peber
  • 2 tomater
  • 125 g frisk mozzarella

Tilbehør:

  • evt. parmaskinke og blandet salat

Sådan gør du:

  1. Skrub kartoflerne under koldt vand. Aftør dem. Kom kartoflerne i en smurt bradepande. Stil dem i ovnen ved 200 gr. i ca. 1-1¼ time, til de er helt gennembagte.
  2. Skyl spinaten, og kog den op i lidt vand til den falder sammen. Afdryp spinaten i en si, og hak den.
  3. Halvér kartoflerne. Hul kartoflerne ud med en ske. Mos indholdet med en gaffel.
  4. Bland kartoffelmassen med smør, cremefraiche og basilikum. Krydr med salt og peber. Stil kartoflerne på bagepapir på en bageplade. Kom fyldet i kartoflerne.
  5. Halver tomaterne, og fjern saft og kerner. Skær tomatkødet i tern, og fordel det i kartoflerne sammen med spinaten.
  6. Riv mozzarellaosten på et råkostjern, og fordel det over kartoflerne. Stil kartoflerne i ovnen ved 225 gr. i ca. 15 min.
Se, hvad vi ellers skriver om: Nem aftensmad, Kartofler, Vegetar og Hovedret