Opskrift på bagte marcipankartofler
SPONSORERET indhold

Bagte marcipankartofler

Af: Christa Alstrup Foto: John Bendtsen
01. nov. 2009 | Opskrift | ALT for damerne

Julens bedste bagværk

Ca. 24 stk:
250 g ren rå marcipan
80 g flormelis
80 g smuttede mandler
50 g mel
1½ pasteuriseret æggehvide (1 bæger)
1 spsk kaffelikør, se opskrift på marcipanravioli
– eller brug blot espresso.


Pynt:
1 spsk stødt kanel
2 spsk kakaopulver


Hak eller riv marcipanen groft, bland de øvrige ingredienser i, og ælt alt sammen. Kom marcipandejen i en frysepose, og læg den ca. 1 time i køleskabet. Derefter trilles dejen til kugler.

Bland kanel med kakaopulver i en kop, rul kuglerne i blandingen, og læg dem på bagepapir på pladen. Bag kartoflerne i en 150 grader varm ovn i 15-20 minutter.

Afkøl på en rist – de bliver faste, når de er blevet kolde.