Bagte rødbeder med rød quinoa
Foto: Betina Hastoft Skøn efterårsmad.

Bagte rødbeder med rød quinoa

Bagte rødbeder smager fantastisk sammen med friske figner. Bland dem i en skøn salat med quinoa og gedeost - så har du et skønt og sundt måltid på en efterårsdag.

printer Print
plate 4 personer

200 g rødbeder
200 g rød quinoa
8 friske figner
1 raddicchiosalat
1 bakke rød mangoldsalat
200 g gedeost
3 spsk. solsikkefrø

Dressing:

2 spsk. rød balsamico
4 spsk. olivenolie
salt og peber

Sådan gør du:

  1. Skrub rødbeder, og læg dem som de er, i et ovnfast fad.
  2. Tænd ovnen på 200 gr. Bag rødbederne, til de er møre, på midterste ovnribbe i 35-40 min.
  3. Når rødbederne er lune, så smut skallen af dem, og skær dem i både.
  4. Kog quinoa i 15 min. Hæld vandet fra i en si, og afkøl quinoa under rindende koldt vand.
  5. Skyl figner, og skær dem i både.
  6. Skyl salaterne.
  7. Bland quinoa, rødbede og de to slags salat sammen på et fad. Fordel figner, og stykker af gedeost. Drys med solsikkefrø.
  8. Dressing: Rør balsamico sammen med olivenolie, salt og peber.
  9. Hæld dressingen over salaten.
Se, hvad vi ellers skriver om: Efterårsmad, Rødbeder, Sunde salater, Quinoa og Hovedret