Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Bagte søde kartofler
Foto: Line Thit klein Bagte søde kartofler med kikærter, persille, granatæbler og pinjekerner

Bagte søde kartofler

Bagte søde kartofler med kikærter, persille, granatæbler og pinjekerner

Lækker lun salat, som mætter glimrende. Også godt med lam eller grillet kylling.

35 minutter
Print
4

ca 800 g søde kartofler
1 dåse kikærter
1 lille bundt mynte
1 lille bundt bredbladet persille
2 små eller 1 stort granatæble
50 g pinjekerner
100 g gedefeta (kan udelades)
½ dl god olivenolie
1 citron, saften herfra

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 200 grader. Skrub de søde kartofler grundigt, og skær dem i store tern på ca. 2 x 2 cm.
  2. Fordel dem på en bradepande med bagepapir, dryp med olivenolie og drys med salt.
  3. Bag kartoflerne i ca. 30 minutter, til de er møre – men ikke alt for bløde. Lad dem køle af.
  4. Skyl og hak krydderurterne, og tag granatæblekernerne ud fra skallen. Det gør du nemmest ved at dele frugten i to og banke på skallen med en træske eller lignende, så kernerne falder ud.
  5. Rist pinjekernerne på en pande, til de er gyldenbrune. Vend de søde kartoffeltern med kikærter, granatæblekerner, krydderurter og evt. gedefeta.
  6. Drys med pinjekerner, og hæld olivenolie og citronsaft på. Server salaten lun eller kold. 

 

Se, hvad vi ellers skriver om: Kartofler og Søde kartofler