Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Opskrift på brændende kærlighed med kål og selleri
Foto: Line Thit Klein Brændende kærlighed med kål og selleri

Opskrift på brændende kærlighed med kål og selleri

Brændende kærlighed med kål og selleri

Der er farve og vitaminer i den brændende kærlighed anno 2012.

35 minutter
Print
4

Mos:
1 selleri
4 bagekartofler
2 pastinakker
1 dl olivenolie
salt og peber.

Brændende kærlighed:
3 gulerødder, gerne forskellige farver
200 g grønkål eller sortkål
4 løg
200 g bacon i tern

Sådan laver du brændende kærlighed

Skræl grøntsagerne og skær dem i grove stykker. Kog dem i vand uden salt i ½ time. Mos sammen med olivenolie og lidt af kogevandet. Smag til med salt og peber.

Skær gulerødder, grønkål, rosenkål, løg og bacon i små tern. Steg først baconen på en pande. Når baconen er sprød, tilsættes grøntsagerne og steges ved ikke for hård varme. Når løgene er bløde, er maden færdig. Servér sammen med mosen.

Tip

Både for mos og 'kærlighed' gælder det, at man kan bruge alle mulige andre slags kål og rødder end de foreslåede. Brug det, du nu har, det kan ikke gå galt.
Se, hvad vi ellers skriver om: Mos, Kartoffelmos, Bacon, Svin, Dansk mad og Hovedret