Butternut squash suppe

Foto: Betina Hastoft Smuk mad der varmer! Her får du en dejlig opskrift på butternut squash suppe ♡

Butternut squash suppe: Smuk mad, der varmer!

En rygende varm skålfuld butternut squash suppe er altid godt. Her får du opskriften på en lækker butternut squash suppe med chili, der er sprængfyldt med vitaminer. Server den lækre butternut squash suppe med en klat creme fraiche på toppen og et godt flute, ciabatta eller madbrød til. Velbekomme!

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
preparation Tilberedelsestid: 55 minutter
cooking Arbejdstid: 15 minutter
totaltime Total: en time, 10 minutter
plate 6 personer
Ingredienser

1 kg butternut squash (græskar)
2 løg
2 fed hvidløg
2 spsk. olivenolie
1 tsk. chiliflager
salt og peber
25 g ingefær
1 spsk. olivenolie
1 tsk. hel koriander (korianderfrø)
1 tsk spidskommen
1½ l grøntsagsbouillon

Sådan laver du butternut squash suppe:

  1. Tænd ovnen på 200 grader. Skyl og halver butternut squash. Fjern kernerne. Skær græskarret i mindre stykker, og kom dem i et ovnfast fad eller en bradepande.
  2. Pil løgene, og skær dem i både. Læg dem sammen med græskar-stykkerne. Pil hvidløgene, og læg de hele fed i bradepanden. Dryp med olivenolie, og drys med chiliflager, salt og peber.
  3. Bag butternut, løg og hvidløg møre i 30-35 min.
  4. Skræl og hak ingefæren fint.
  5. Opvarm olie i en gryde, og svits ingefær, korianderfrø og spids-kommen, og steg det hele et par min.
  6. Kom bagt butternut, løg og hvidløg i gryden, og hæld bouillon henover. Læg låg på gryden, og kog suppen i 20 min.
  7. Blend den færdige butternut squash suppe med en stavblender direkte i gryden. Smag til med salt, peber og chili.

Gode græskar: Butternut squash

Butternut-squash-graskar.jpg
Foto: Thomas Hergaard

Der findes mange gode slags græskar. Dette er en butternut squash, som du kan bruge i alverdens retter - fx. supper, tærter og salater. Når du skal bruge et butternut squash græskar skal du først flække det og skrabe kernerne i midten ud med en ske. Græskarret kan bruges i supper, ovnbagt, til mos mm. Butternut er et lille græskar, der vejer ca. 600 g. Det er flot orange-gult indeni og godt at bruge i madlavningen især med krydderier. Når græskar pureres, får det en dejlig blød konsistens.
Kilde: Katrine Klinken, Hjemmet

Butternut squash suppe med madbrød til

Server din butternut squash suppe med et lækkert madbrød til – prøv fx dette lækre ’nordiske foccacia: 

butternut-squash-suppe-madbroed.jpg
Foto: Line Falck Opskrift: Katrine Klinken

Nordisk foccacia - god til lækre supper

Dette dejlige madbrød er bagt med rugmel og toppet med syrlige løg og ost. Nyd det til en lækker butternut squash suppe og salater eller til et lille mellemmåltid.

Ca. 10 portioner
Arbejdstid: ca. 30 min.
Hævetid: 1½ time
Bagetid: ca. 15 min.
Fryseegnet

Dej:
25 g gær
4½ dl vand
2 tsk. groft salt
½ dl olie
150 g rugmel
ca. 650 g hvedemel (eller 175 g durum hvedemel + ca. 450 g hvedemel)

Fyld:
500 g rødløg og almindelige løg
2 spsk. olie
lidt frisk timian eller ½ tsk. tørret
2 spsk. æbleeddike
200 g mellemlagret danbo, revet

Drys: groft salt

  1. Smuldr gæren, og rør den ud i lunkent vand i en skål. Tilsæt salt, olie og rugmel. Tilsæt derefter hvedemel gradvist.
  2. Ælt dejen glat og smidig, og lad den hæve tildækket i ca. 1 time ved stuetemperatur.
  3. Ælt dejen igennem, og tryk eller rul den ud til en firkant, 1 cm tyk, på bagepapir på bageplade. Lad den efterhæve i ca. 30 min.
  4. Fyld: Bland tynde skiver løg med olie, timian og æbleeddike.
  5. Lav fordybninger i dejen med fingrene. Fordel fyldet på dejen.
  6. Bag foccaciaen i 10 min. på nederste ribbe i en 225 grader opvarmet ovn. Drys med ost, og bag videre i ca. 10 min., til foccaciaen er gennembagt. Drys evt. med salt.
  7. Skær ud i mindre firkanter eller stykker.

Græskartærte med butternut squash

Du kan også bruge det lille lækre butternut squash til en lækker tærte. Se her, hvordan du laver hjemmelavet græskartærte med butternut squash:

butternut-squash-taerte.jpg
Foto: Maria P, Opskrift: Christine Bille Nielsen

10-12 stykker
Arbejdstid: 45 min.
Bagetid: ca. 1½ time

Tærtedej:
75 g groft speltmel (eller grahamsmel)
100 g hvedemel
50 g sukker
75 g smør (koldt)
1 æg

Fyld:
1 græskar (ca. 1 kg med skræl, f.eks. hokkaido eller butternut squash)
½ dl ahornsirup
75 g brun farin
2 ½ dl piskefløde
3 æg
¼ tsk. stødt nellike
¾ tsk. kanel
1 tsk. frisk ingefær
1 knivspids salt

Sprøde græskarkerner:
1 spsk. flydende honning
½ dl græskarkerner

  1. Tærtedej: Bland groft mel med hvedemel og sukker. Skær smørret ud i små terninger, og smuldr det i melet. Tilsæt ægget, og ælt hurtigt dejen sammen. Klap dejen flad, pak den ind i køkkenfilm, og læg den i køleskabet, mens græskarret bager. 
  2. Fyld: Skær græskarret i tykke både. Læg dem på en bageplade med bagepapir, og bag dem helt møre i 45 min ved 160 grader. Tag dem ud af ovnen, og lad dem køle af.
  3. Rul tærtedejen ud, og kom den i en tærteform (ca. 24 cm i diameter). Prik dejen i bunden med en gaffel, og bag den ved 175 grader i 10 min.
  4. Skrab græskarkødet af skallerne med en ske, og blend det til en tyk mos. Bland mosen med sirup, farin, fløde, æg, nellike, kanel, fintrevet ingefær og salt.
  5. Hæld græskarfyldet i den forbagte tærtebund, og bag tærten i endnu 40 min. Sprøde græskarkerner:
  6. Varm honningen op på en pande, til det bruser. Tilsæt græskarkerner, og rør dem grundig sammen med honningen. Skru lidt ned for varmen, og lad dem stege i honningen, til de begynder at poppe.
  7. Bred græskarkernerne ud på et stykke bagepapir, og spred dem fra hinanden med en gaffel. Lad dem køle af. Drys tærten med græskarkerner inden servering.

    Tip: Mærk efter, at græskarret er bagt mørt ved at stikke i kødet med en lille spids kniv. Er der den mindste modstand, skal græskarrene bage længere.

SJOV IDE: Server en suppe med butternut squash i et græskar

butternut-squash-suppe-i graskar.jpg

Klik her og få opskriften på en skøn græskarsuppe af hokkaidogræskar og kartofler, som du kan servere i et smukt udhulet græskar. Her får du den lækre opskrift på en skøn græskarsuppe og en flot servering. Perfekt til halloween! 

Andre gode opskrifter med butternut squash

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Se, hvad vi ellers skriver om: Suppe, Simremad, Græskarsuppe og Græskar

610x200_woordy_knap2.jpeg