Butternut squash suppe
Foto: Betina Hastoft Smuk mad der varmer!

Butternut squash suppe

Efter en måned med tunge retter, får du her en lækker suppe med årstidens grønt – god mad, der er sprængfyldt med vitaminer.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
plate 6 personer

1 kg butternut squash (græskar)
2 løg
2 fed hvidløg
2 spsk. olivenolie
1 tsk. chiliflager
salt og peber
25 g ingefær
1 spsk. olivenolie
1 tsk. hel koriander (korianderfrø)
1 tsk spidskommen
1½ l grøntsagsbouillon

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 200 grader. Skyl og halver butternut squash. Fjern kernerne. Skær græskarret i mindre stykker, og kom dem i et ovnfast fad eller en bradepande.
  2. Pil løgene, og skær dem i både. Læg dem sammen med græskar-stykkerne. Pil hvidløgene, og læg de hele fed i bradepanden. Dryp med olivenolie, og drys med chiliflager, salt og peber.
  3. Bag butternut, løg og hvidløg møre i 30-35 min.
  4. Skræl og hak ingefæren fint.
  5. Opvarm olie i en gryde, og svits ingefær, korianderfrø og spids-kommen, og steg det hele et par min.
  6. Kom bagt butternut, løg og hvidløg i gryden, og hæld bouillon henover. Læg låg på gryden, og kog suppen i 20 min.
  7. Blend suppen med en stavblender direkte i gryden. Smag til med salt, peber og chili.
star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Se, hvad vi ellers skriver om: Suppe, Simremad, Græskarsuppe og Græskar