Opskrift på gulerodssuppe med butternut
SPONSORERET indhold

Gulerodssuppe med butternut

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

En supernærende og velsmagende suppe, som varmer helt ud i tæerne på en kold dag.

Af: Cecilie Svensson Foto: Line Thit Klein
22. mar. 2012 | Mad | ALT for damerne
4

Ingredienser

2 store løg
2 fed hvidløg
2-3 spsk olivenolie
1,5 tsk stødt spidskommen
1 tsk stødt koriander
1 tsk gurkemeje
1 lille butternut squash eller 1 hokkaidogræskar
800 g gulerødder i skiver
ca. 1 ltr grøntsagsfond
1 dåse kokosmælk
saft fra 1 citron
2 cm frisk ingefær, revet.

Tilbehør
yoghurt, 10 %
lidt frisk koriander eller bredbladet persille
godt surdejsbrød

Sådan laver du gulerodssuppe

Skær løg og hvidløg i tern, og svits det i lidt olie i en tykbundet gryde. Tilsæt krydderierne og lad det simre nogle minutter ved middel varme – pas på krydderierne ikke brænder på. Tilsæt butternut og gulerodsskiverne sammen med bouillonen og kokosmælken og lad suppen småkoge i 20-25 min, indtil grøntsagerne er møre.

Lad suppen køle af, før du blender den og smag den til med citronsaft, revet ingefær og salt.

Servér suppen rygende varm med en klat yoghurt, lidt frisk koriander eller bredbladet persille og et godt surdejsbrød.