
Cheesecake med hvid chokolade og lime
I en almindelig cheesecake bruger man ofte Digestive-kiks i bunden. Her er den erstattet med en mandelbund, og fedtet er baseret på flydende oliemargarine, som indeholder rapsolie.
Ingredienser
16 skiver
100 g mandelmel
2 spsk Sukrin+
1/2 tsk vaniljepulver
4 spsk flydende oliemagarine, f.eks. Ama
2 plader sukkerfri hvid chokolade (170 g) f.eks. Cavalier Stevia Hvid bar m. rice crisp
2 bæger pasteuriserede æggeblommer
400g Philadelphia light, 2 pakker
3 stk lime, økologiske
2 bægre pasteuriserede æggehvider
Næringsindhold
-
Energi pr. person:130 Kcal
Sådan gør du:
1/ Bland mandelmel, sukrin+ og vaniljepulver og ælt det sammen med flydende Ama.
Fordel dejen i en springform på 19 cm. Dejen er meget løs. Tryk den ned i Prik i bunden med en gaffel.
2/ Bag bunden ved 160 grader varmluft i ca. 20-25 min.
3/ Lad bunden køle lidt af, før du kommer chokoladefyld på toppen.
4/ Smelt chokoladen i et vandbad. Lad den køle lidt af og pisk derefter æggeblommerne i. Pisk Philadelphia og limesaft fra 2 limefrugter og -skal i lidt af gangen.
5/ Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i osteblandingen. Hæld blandingen over den afkølede bund og lad kagen stå i fryseren et par timer, til ostecremen er stivnet.
6/ Tag kagen ud, inden du serverer den. Pynt med revet limeskal.
130 kcal pr. skive
PRØV OGSÅ: Hvid chokolade-nougat