Chokolade-babka med kanel
Foto: Line Thit Klein Chokolade-babka med kanel

Chokolade-babka med kanel

Chokolade-babka med kanel

Dette syndige chokolade-brød minder lidt om vores danske kanelbrød, men i New York propper man det med chokolade brun farin og kanel. Og det er godt!

printer Print

Til 1 stort brød
1½ dl lun mælk
20 g gær
50 g sukker
2 store æg
½ tsk groft salt
375-400 g hvedemel
110 g blødt smør
Fyld
200 g mørk chokolade, finthakket
110 g brun farin
75 g blødt smør
2 tsk stødt kanel
1 æggeblomme
Topping
50 g koldt smør
60 g hvedemel
60 g lys muscovadosukker
½ tsk stødt kanel

Sådan gør du:

Denne dej er lettest at lave med en røremaskine, men kan også klares uden med lidt god vilje.
Rør gæren ud i mælken, og tilsæt sukker. Pisk æggene let sammen, og kom dem i mælken sammen med salt. Ælt hvedemelet i lidt ad gangen. Når dejen er nogenlunde fast og elastisk, æltes smørret i lidt ad gangen. Sørg for, at alt smørret er fordelt i dejen, så der ikke er klumper af smør, og lad dejen hæve tildækket i skålen i 2 timer.

Rør ingredienserne til fyldet sammen.

Vend dejen ud på et meldrysset bord, og rul den ud til et stort rektangel, hvor dejen ca. er ½ cm tyk. Fordel ¾ af fyldet på dejen, men lad en kant på 5 cm være fri hele vejen rundt. Pensl kanten med æggeblomme, og rul dejen sammen som en roulade på den lange led, så du har en lang, fyldt pølse. Tag fat i hver ende af dejpølsen, og sno den et par gange – dette er med til at give babkaen sit snirklede udseende. Kom resten af fyldet på toppen af den ene halvdel af dejpølsen – klem det fast med fingrene. Fold den anden ende af pølsen hen over, og sno dejpølsen sammen 2-3 omgange, så det sidste fyld bliver snoet rundt.

Pres dejen lidt sammen, og kom den i en franskbrødsform på 1½-2 liter, beklædt med bagepapir.

Til toppingen; smuldr smørret ud i melet – det er nemmest at bruge fingrene – og bland muscovadosukker og kanel i. Pensl toppen af brødet med resten af æggeblommen, og drys streuseltoppingen på. Lad brødet efterhæve i 30 minutter.

Varm ovnen op til 180 grader. Bag nu babkaen i 60 minutter, sænk så temperaturen til 160 grader og bag videre i 30 minutter, så den er helt gennembagt.

Lad babkaen køle af, inden du skærer den ud, ellers forsvinder luften ud af den.

PRØV OGSÅ: Kartoffel-latkes

Få mere inspiration til lækker mad på ALTfordamerne.dk/opskrifter

Se, hvad vi ellers skriver om: Kanelbrød