Chokoladekager med nougatcreme og blåbær
SPONSORERET indhold

Chokoladekager med nougatcreme og blåbær

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Små, delikate kager med nougatcreme. Serverer du bobler til, så husk, at den skal være sød.

Af: Pernille Skjødt Foto: Line Thit Klein
27. dec. 2016 | Mad | ALT for damerne
12 stk. Chokoladekager med nougatcreme og blåbær | Total: 45 min

Ingredienser


2 blade husblas
150 g nougat
1 dl piskefløde
1½ dl piskefløde til skum
3 æg
225 g sukker
150 g mørk chokolade
200 g smør
100 g mel
75 g valnødder
lidt kakao
Pynt: hakket hvid chokolade, 100 g blåbærog lidt frisk mynte.

Sådan laver du chokoladekager med nougatcreme:

1. Kom husblas i en skål med koldt vand og lad det udbløde. Skær nougaten i små tern og kom det i en skål.

 

 SE OGSÅ: Nytårsmenu på 1 time

 

2. Hæld 1 dl piskefløde i en lille gryde og opvarm det, kom udblødt husblas i den varme fløde og rør rundt så husblassen smelter. Sigt den varme fløde over i skålen med nougat og rør det jævnt. Pisk den anden portion fløde til flødeskum og vend det i nougatmassen. Hæld det i en lille form og sæt det i køleskabet 3 timer.

 

 SE OGSÅ: Nytårsmenu på 3 timer

 

3. Pisk æg og sukker hvidt med en elpisker. Smelt smør og chokolade i en skål over vandbad. Rør æggemassen sammen med chokolademassen. Hak valnødderne groft. Sigt melet i dejen og vend det forsigtigt i og afslutningsvis vendes valnødderne i. Fyld dejen i muffinforme 2/3 dele op i formen.

 

 SE OGSÅ: Nytårsmenu på 5 timer

 

4. Bag kagerne 15-18 minutter ved 185 grader. Tag kagerne ud af formen – drys med lidt kakao. Dyp en lille ske i varmt vand, og sæt en lille skefuld nougatcreme på hver kage. Pynt kagerne med hakket hvid chokolade, blåbær og frisk mynte.

 

 

FORRET: Salat med pighvar, sprød serrano og pærer

HOVEDRET: Tournedos med stegte svampe og brøndkarsecreme