Citronfromage med mandelbund
SPONSORERET indhold

Citronfromage med mandelbund

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Prøv denne lækre variant af citronfromage, der smager fantastisk med den søde mandelbund.

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Tia Borgsmidt
02. feb. 2019 | Opskrift | Hendes Verden
6 personer

Ingredienser

Mandel-citronbund:

200 g blødt smør
200 g sukker
korn af 1 stang vanilje
4 æg
100 g mandelmel eller finblendede smuttede mandler
100 g hvedemel
½ tsk. bagepulver
1 tsk. fintreven usprøjtet citronskal
1 dl mælk

Citronfromage:

4 blade husblas
4 past. æggeblommer, svarer til 2 af de små bægre
100 g sukker
2 tsk. reven usprøjtet citronskal
1 dl citronsaft
3 past. æggehvider, svarer til 2 af de små bægre
3 dl piskefløde

Pynt:

2 dl piskefløde, reven usprøjtet citronskal og rød skovsyre

Sådan gør du

  1. Rør smørret med sukker og vanilje. Tilsæt æggene et ad gangen. Bland mandelmel, hvedemel og bagepulver, og vend det i sammen med citronskal og mælk.
  2. Fordel dejen i en 30x40 cm bradepande foret med bagepapir. Bag bunden ca. 20 min. ved 175 gr. Udstik cirkler med metaludstikker 7-8 cm i diameter.
  3. Kom husblassen i blød (se bokstekst).
  4. Pisk æggeblommer og sukker godt, og tilsæt den revne citronskal og det halve af citronsaften.
  5. Tag husblassen op med det vand, der hænger ved, og smelt den. Rør resten af citronsaften i. Lad denne masse køle af, til det er fingervarmt.
  6. Rør 1 dl af æggemassen i, og rør herefter husblasblandingen i resten af æggemassen.
  7. Pisk æggehviderne stive. Pisk fløden til skum. Når æggeblandingen begynder at stivne lidt, vender du først de piskede æggehvider og derefter flødeskummet forsigtigt i.
  8. For metalforme 7-8 cm i diameter med husholdningsplastfilm. Pres en kagebund ned i hver. Fordel citronfromage over. Dæk med plastfilm.
  9. Lad fromagerne stivne i køleskab ca. 4 timer. Tag dem ud af formene, og server dem pyntet med flødeskum, reven citronskal og rød skovsyre.

Anbefalet til dig