-
Manifester dit drømmeliv – 7 tips, der får dig i gang
-
Kulde, lugt eller lyde? Her er 8 tegn på, at du bliver besøgt af en ånd
-
Er du bange for spøgelser? Her er 5 tips til at blive venner med åndeverdenen
-
Brug krystaller til at rense dit hjem - sådan gør du
-
Føler du en særlig forbindelse til et dyr? Her er 10 kraftdyr, og hvad de vil fortælle dig
-
Sommerfugle kan være et tegn fra den åndelige verden – her er, hvad de betyder
-
Mangler du ro i hverdagen? Her er 5 meditationer, du kan prøve
-
Modtager du tegn fra den åndelige verden? Sådan tolker du farver, dyr, tal og tarotkort
Citronfromage med mandelbund
Prøv denne lækre variant af citronfromage, der smager fantastisk med den søde mandelbund.
6 personer
Mandel-citronbund:
- 200 g blødt smør
- 200 g sukker
- korn af 1 stang vanilje
- 4 æg
- 100 g mandelmel eller finblendede smuttede mandler
- 100 g hvedemel
- ½ tsk. bagepulver
- 1 tsk. fintreven usprøjtet citronskal
- 1 dl mælk
- 4 blade husblas
- 4 past. æggeblommer, svarer til 2 af de små bægre
- 100 g sukker
- 2 tsk. reven usprøjtet citronskal
- 1 dl citronsaft
- 3 past. æggehvider, svarer til 2 af de små bægre
- 3 dl piskefløde
- 2 dl piskefløde, reven usprøjtet citronskal og rød skovsyre
Sådan gør du
- Rør smørret med sukker og vanilje. Tilsæt æggene et ad gangen. Bland mandelmel, hvedemel og bagepulver, og vend det i sammen med citronskal og mælk.
- Fordel dejen i en 30x40 cm bradepande foret med bagepapir. Bag bunden ca. 20 min. ved 175 gr. Udstik cirkler med metaludstikker 7-8 cm i diameter.
- Kom husblassen i blød (se bokstekst).
- Pisk æggeblommer og sukker godt, og tilsæt den revne citronskal og det halve af citronsaften.
- Tag husblassen op med det vand, der hænger ved, og smelt den. Rør resten af citronsaften i. Lad denne masse køle af, til det er fingervarmt.
- Rør 1 dl af æggemassen i, og rør herefter husblasblandingen i resten af æggemassen.
- Pisk æggehviderne stive. Pisk fløden til skum. Når æggeblandingen begynder at stivne lidt, vender du først de piskede æggehvider og derefter flødeskummet forsigtigt i.
- For metalforme 7-8 cm i diameter med husholdningsplastfilm. Pres en kagebund ned i hver. Fordel citronfromage over. Dæk med plastfilm.
- Lad fromagerne stivne i køleskab ca. 4 timer. Tag dem ud af formene, og server dem pyntet med flødeskum, reven citronskal og rød skovsyre.