Citronfromage
SPONSORERET indhold

Citronfromage

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Lækker og frisk dessert.

Af: Katrine Klinken Foto: Thomas Hergaard
29. nov. 2012 | Opskrift | Hjemmet
(ca. 6 små portioner)

Ingredienser

Arbejdstid: 30 min.
Hviletid: mindst 1 time
Ikke fryse-egnet
5 blade husblas
2 citroner (saft og skal, usprøjtet)
2 æggeblommer (pasteuriserede)
75 g sukker
2 æggehvider
2½ dl piskefløde
Pynt:
100 g mørk chokolade

  1. Læg husblasbladene i blød i koldt vand i 5 min. Tag husblassen op af vandet, knug vandet ud og smelt det i en skål over vandbad sammen med citronsaften. Lad blandingen køle lidt af.
  2. Pisk æggeblommerne og sukkeret skummende og rør husblas-blandingen i massen i en tynd stråle.
  3. Tilsæt 1 tsk fintrevet citronskal. Vend stiftpiskede æggehvider og derefter letpisket flødeskum i med en dejskraber.
  4. Hæld citronfromagen i portionsglas og sæt dem i køleskabet i 1-2 timer, til den er stivnet.
  5. Pynt: Smelt stykker af chokolade i en skål over vandbad. Rør, til chokoladen er tyktflydende, og hæld den i en sprøjtepose eller madplastikpose med et lille hul i det ene hjørne. Lav snirkler på bagepapir på en bageplade. Sæt den et køligt sted og lad chokoladen størkne, inden den sættes på toppen af fromagerne.