Ingredienser
Arbejdstid: 30 min.
Hviletid: mindst 1 time
Ikke fryse-egnet
5 blade husblas
2 citroner (saft og skal, usprøjtet)
2 æggeblommer (pasteuriserede)
75 g sukker
2 æggehvider
2½ dl piskefløde
Pynt:
100 g mørk chokolade
- Læg husblasbladene i blød i koldt vand i 5 min. Tag husblassen op af vandet, knug vandet ud og smelt det i en skål over vandbad sammen med citronsaften. Lad blandingen køle lidt af.
- Pisk æggeblommerne og sukkeret skummende og rør husblas-blandingen i massen i en tynd stråle.
- Tilsæt 1 tsk fintrevet citronskal. Vend stiftpiskede æggehvider og derefter letpisket flødeskum i med en dejskraber.
- Hæld citronfromagen i portionsglas og sæt dem i køleskabet i 1-2 timer, til den er stivnet.
- Pynt: Smelt stykker af chokolade i en skål over vandbad. Rør, til chokoladen er tyktflydende, og hæld den i en sprøjtepose eller madplastikpose med et lille hul i det ene hjørne. Lav snirkler på bagepapir på en bageplade. Sæt den et køligt sted og lad chokoladen størkne, inden den sættes på toppen af fromagerne.