Citronfromage

Foto: Thomas Hergaard

Citronfromage - opskrift fra Hjemmet

Citronfromage

Lækker og frisk dessert.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
plate (ca. 6 små portioner)
Ingredienser

Arbejdstid: 30 min.
Hviletid: mindst 1 time
Ikke fryse-egnet
5 blade husblas
2 citroner (saft og skal, usprøjtet)
2 æggeblommer (pasteuriserede)
75 g sukker
2 æggehvider
2½ dl piskefløde
Pynt:
100 g mørk chokolade

  1. Læg husblasbladene i blød i koldt vand i 5 min. Tag husblassen op af vandet, knug vandet ud og smelt det i en skål over vandbad sammen med citronsaften. Lad blandingen køle lidt af.
  2. Pisk æggeblommerne og sukkeret skummende og rør husblas-blandingen i massen i en tynd stråle.
  3. Tilsæt 1 tsk fintrevet citronskal. Vend stiftpiskede æggehvider og derefter letpisket flødeskum i med en dejskraber.
  4. Hæld citronfromagen i portionsglas og sæt dem i køleskabet i 1-2 timer, til den er stivnet.
  5. Pynt: Smelt stykker af chokolade i en skål over vandbad. Rør, til chokoladen er tyktflydende, og hæld den i en sprøjtepose eller madplastikpose med et lille hul i det ene hjørne. Lav snirkler på bagepapir på en bageplade. Sæt den et køligt sted og lad chokoladen størkne, inden den sættes på toppen af fromagerne.
star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Se, hvad vi ellers skriver om: Dessert