Opskrift på Meyers risalamande
SPONSORERET indhold

Sådan laver du Claus Meyers risalamande

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Den her risengrød er doseret til at blive brugt til risalamande, så risengrøden er mere lind og ikke så tung. Det betyder, at du ikke behøver at røre så meget fløde i den - og derfor er den lettere og smager bedre.

Af: Meyers Madhus Foto: Line Thit Klein
21. dec. 2021 | Mad | ALT for damerne
Risalamande til 5 personer

Ingredienser

1 stor tykbundet gryde med lĂĽg der kan gĂĽ i ovnen.
130 g grødris
1 l sødmÌlk
1 vaniljestang
75 g sukker
1 knsp salt
75-100 g smuttede mandler
4 dl piskefløde

Tilbehør: KirsebÌrsauce

Sådan laver du risalamande

  1. Varm ovnen op til 200 grader.
  2. Skyl risene og kog dem forsigtigt op med mÌlken i en tykbundet gryde. Rør rundt hele tiden. FlÌk vaniljestangen og skrab kornene ud. Kom vaniljekorn og stangen ned i risene sammen med sukker og salt.
  3. SÌt lüg pü gryden, og sÌt den ind i ovnen i ½ time. Bliv ikke nervøs over, at den er sü flydende, som den er. Lad risengrøden køle helt af. Fisk vaniljestÌngerne op. Hak mandlerne groft.

    PRØV OGSÅ: Hjemmelavet kirsebĂŚrsauce trin for trin

  4. Pisk fløden, indtil den har til konsistens som en tyk ymer, og vend den forsigtigt rundt i risengrøden sammen med mandlerne.
  5. Lad risalamanden stĂĽ og sĂŚtte sig, og servĂŠr den med en god kirsebĂŚrsauce.