
SPONSORERET indhold
Sådan laver du Claus Meyers risalamande
Den her risengrød er doseret til at blive brugt til risalamande, så risengrøden er mere lind og ikke så tung. Det betyder, at du ikke behøver at røre så meget fløde i den - og derfor er den lettere og smager bedre.
Risalamande til 5 personer
Ingredienser
1 stor tykbundet gryde med låg der kan gå i ovnen.
130 g grødris
1 l sødmælk
1 vaniljestang
75 g sukker
1 knsp salt
75-100 g smuttede mandler
4 dl piskefløde
Tilbehør: Kirsebærsauce
Sådan laver du risalamande
- Varm ovnen op til 200 grader.
- Skyl risene og kog dem forsigtigt op med mælken i en tykbundet gryde. Rør rundt hele tiden. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Kom vaniljekorn og stangen ned i risene sammen med sukker og salt.
- Sæt låg på gryden, og sæt den ind i ovnen i ½ time. Bliv ikke nervøs over, at den er så flydende, som den er. Lad risengrøden køle helt af. Fisk vaniljestængerne op. Hak mandlerne groft.
PRØV OGSÅ: Hjemmelavet kirsebærsauce trin for trin - Pisk fløden, indtil den har til konsistens som en tyk ymer, og vend den forsigtigt rundt i risengrøden sammen med mandlerne.
- Lad risalamanden stå og sætte sig, og servér den med en god kirsebærsauce.
Madredaktørens note
Opskriften på risalamande er mere flydende end normalt og er bedst at servere i et glas.
Du kan piske fløden mere eller koge grøden i længere tid, hvis du vil have en mere fast version.