SPONSORERET indhold
Crème brûlée med rålakrids
Du går aldrig galt i byen med en crème brûlée, og hvis du laver den med rålakrids får den et fabelagtigt spark.
4-6
Ingredienser
5 dl piskefløde (500 g)
½ stang vanilje
35 g æg (1 lille æg)
65 g æggeblommer (ca. 4 styk)
90 g sukker
1 tsk italiensk rålakridspulver per form
80 g rørsukker
Sådan laver du crème brûlée med rålakrids:
- Forvarm ovnen til 120 grader. Kom fløden i en tykbundet gryde over middelvarme. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Kom korn og stang i fløden. Bring fløden i kog, fjern gryden fra varmen, læg låg på, og lad den trække i 10 minutter.
- Pisk æg, æggeblommer og sukker sammen i en skål. Tilsæt den varme fløde lidt ad gangen og under piskning.
- Hæld æggemassen igennem en fin sigte over i en skål eller kande.Sæt 4 eller 6 ovnfaste portions-skåle i en lille bradepande. Stil bradepanden på en bageplade. Fordel cremen i skålene.
- Drys 1 tsk rålakridspulver ud over hver portion. Sæt pladen midt i ovnen, og hæld kog-ende vand i bradepanden, så skålenes kanter er dækkede af vand. Bag cremerne i cirka 1 time og 15 minutter, afhængigt af størrelsen af skålene. Afkøl dem på en bagerist.
- Dæk skålene med creme tilmed husholdningsfilm, og stil dem i køleskabet i minimum 4 timer og gerne natten over.
- Drys rørsukker på overfladen umiddelbart inden servering, og karamelliser sukkeret med en bunsenbrænder eller under en meget varm ovngrill. Det skal gå stærkt, så cremen stadig er kold under karamellaget.
- PRØV OGSÅ: Orange-chokolade-tærte