Crème brûlée med rålakrids
SPONSORERET indhold

Crème brûlée med rålakrids

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Du går aldrig galt i byen med en crème brûlée, og hvis du laver den med rålakrids får den et fabelagtigt spark.

Af: Morten Heiberg Foto: Anders Schønnemann
22. nov. 2014 | Opskrift | ALT for damerne
4-6

Ingredienser

5 dl piskefløde (500 g)
½ stang vanilje
35 g æg (1 lille æg)
65 g æggeblommer (ca. 4 styk)
90 g sukker
1 tsk italiensk rålakridspulver per form
80 g rørsukker

Sådan laver du crème brûlée med rålakrids:

  1. Forvarm ovnen til 120 grader. Kom fløden i en tykbundet gryde over middelvarme. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Kom korn og stang i fløden. Bring fløden i kog, fjern gryden fra varmen, læg låg på, og lad den trække i 10 minutter.
  2. Pisk æg, æggeblommer og sukker sammen i en skål. Tilsæt den varme fløde lidt ad gangen og under piskning.
  3. Hæld æggemassen igennem en fin sigte over i en skål eller kande.Sæt 4 eller 6 ovnfaste portions-skåle i en lille bradepande. Stil bradepanden på en bageplade. Fordel cremen i skålene.
  4. Drys 1 tsk rålakridspulver ud over hver portion. Sæt pladen midt i ovnen, og hæld kog-ende vand i bradepanden, så skålenes kanter er dækkede af vand. Bag cremerne i cirka 1 time og 15 minutter, afhængigt af størrelsen af skålene. Afkøl dem på en bagerist.
  5. Dæk skålene med creme tilmed husholdningsfilm, og stil dem i køleskabet i minimum 4 timer og gerne natten over.
  6. Drys rørsukker på overfladen umiddelbart inden servering, og karamelliser sukkeret med en bunsenbrænder eller under en meget varm ovngrill. Det skal gå stærkt, så cremen stadig er kold under karamellaget.
  7. PRØV OGSÅ: Orange-chokolade-tærte