Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Chokolademousse til jul
Foto: Maja Ambeck Vase Skøn cremet chokolademousse med et strejf af jul.

Juledessert: Chokolademousse

Cremet julemousse

Let og cremet mælkechokolademousse med små stykker af ristet hasselnød. Her pyntet med guldnødder, guldperler og guldstøv.

40 minutter
Print
Mousse til 6 personer

Mousse:
50 g hasselnødder
200 g mælkechokolade af god kvalitet
100 ml (mini)mælk
200 ml piskefløde
Pynt:
20 g mælkechokolade af god kvalitet
chokoladeperler
spiseligt guldstøv

Sådan laver du chokolademouse til jul

Mousse:

  1. Rist hasselnødderne i ca. 5 minutter ved 200 grader, og gnub hinderne af i et rent viskestykke.
  2. Lad nødderne køle af, og hak halvdelen fint. Gem resten til pynt.
  3. Smelt mælkechokoladen i en skål over vandbad, og tag skålen af varmen. 

    PRØV OGSÅ: Valnøddelagkage fra Svinkløv

  4. Bring mælk til kogepunktet i en gryde, og hæld det langsomt over chokoladen, mens du rører i midten af skålen med en dejskraber. Fortsæt med at røre, til massen samler sig og bliver smuk og blank.
  5. Pisk fløden til let skum, og vend lidt af det i chokoladen. Tilsæt de små hasselnøddestykker.
  6. Vend derefter forsigtigt resten af skummet i. Fordel moussen i små skåle, og lad den sætte sig i køleskabet natten over.

Pynt:

  1. Smelt chokoladen i en skål over vandbad, og kom den i en frysepose med lille hul i det ene hjørne.
  2. Drizzl lidt chokolade ud på hver mousse.
  3. Pensl chokoladeperler og de ristede hasselnødder med guldstøv, og placer dem forsigtigt på mousserne. Server straks.
Se, hvad vi ellers skriver om: Dessert, Julemad, Chokolademousse og Nytårsdessert