
SPONSORERET indhold
Skøn cremet chokolademousse med et strejf af jul
Let og cremet mælkechokolademousse med små stykker af ristet hasselnød. Her pyntet med guldnødder, guldperler og guldstøv.
Mousse til 6 personer |
Total: 40 min
Ingredienser
Mousse:
50 g hasselnødder
200 g mælkechokolade af god kvalitet
100 ml (mini)mælk
200 ml piskefløde
Pynt:
20 g mælkechokolade af god kvalitet
chokoladeperler
spiseligt guldstøv
Sådan laver du chokolademouse til jul
Mousse:
- Rist hasselnødderne i ca. 5 minutter ved 200 grader, og gnub hinderne af i et rent viskestykke.
- Lad nødderne køle af, og hak halvdelen fint. Gem resten til pynt.
- Smelt mælkechokoladen i en skål over vandbad, og tag skålen af varmen.
PRØV OGSÅ: Valnøddelagkage fra Svinkløv - Bring mælk til kogepunktet i en gryde, og hæld det langsomt over chokoladen, mens du rører i midten af skålen med en dejskraber. Fortsæt med at røre, til massen samler sig og bliver smuk og blank.
- Pisk fløden til let skum, og vend lidt af det i chokoladen. Tilsæt de små hasselnøddestykker.
- Vend derefter forsigtigt resten af skummet i. Fordel moussen i små skåle, og lad den sætte sig i køleskabet natten over.
Pynt:
- Smelt chokoladen i en skål over vandbad, og kom den i en frysepose med lille hul i det ene hjørne.
- Drizzl lidt chokolade ud på hver mousse.
- Pensl chokoladeperler og de ristede hasselnødder med guldstøv, og placer dem forsigtigt på mousserne. Server straks.