Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Culotte med gulerodspure og lynsyltet kål
Foto: Line Thit Klein Culotte med gulerodspure og lynsyltet kål

Culotte med gulerodspure og lynsyltet kål

Gulerodspure er et godt alternativ til den klassiske skysauce og rødvinssauce. Den smager rigtig godt i selskab med saftigt, mørt kød og lynsyltet kål.

4
Print

1 culottesteg på ca. 1½ kg
olivenolie
5-6 kviste timian
2-3 fed hvidløg, finthakkede

Gulerodspure:
4 gulerødder
½ citron, saften heraf
1 fed hvidløg, finthakket
¼ tsk stødt spidskommen
salt og peber
1-2 spsk olivenolie

Kål:
1 spidskål
1 fennikel
lidt salt
1 citron, saften og skallen heraf
½ bundt dild
salt
3-4 spsk æbleeddike
3-4 spsk flydende honning

Sådan gør du

Kød:
Skær senen af culotten, og rids fedtet på kryds og tværs med en skarp kniv. Brun kødet godt på alle sider i lidt olivenolie på en pande.Kom kødet i et ovnfast fad, og krydr med timian, hvidløg, olivenolie, salt og peber. Steg kødet cirka 35 minutter ved 200 grader, og lad det hvile 15 minutter før udskæring.

Gulerodspure:
Skræl gulerødderne, og skær dem i skiver. Kog dem i vand med lidt salt, til de er møre. Blend kogte gulerødder med citronsaft, lidt hvidløg, stødt spidskommen, salt, peber og olivenolie.

Lynsyltet kål:
Skær spidskål og fennikel i tynde strimler. Krydr med lidt salt, og lad det trække. Riv skal af citronen, og pres saften. Pluk og hak dild groft. Bland spidskål, fennikel, dild, citronskal, citronsaft, æble­eddike og flydende honning. Krydr evt. med lidt mere salt og friskkværnet peber. Server skiver af culotte med gulerodspure og lynsyltet kål. 

Se, hvad vi ellers skriver om: Culotte, Syltning, Steg og Kål