hjemmelavet grød med æbler
Foto: Nicolai Mørk

hjemmelavet grød med æbler

Den gode grød

Mættende grød med æblekompot tilsat tørret frugt. Lav gerne en dobbelt portion, så du har til et par dage.

printer Print
plate 4

2 dl grovvalsede havregryn, evt. halvt
havregryn og halvt speltflager
1 dl hirseflager
½ liter minimælk + 1 dl vand
1 spsk solsikke- eller græskarkerner
½ tsk salt

Æblekompotmed
sveske & abrikos
400 g æbler, f.eks. ingridmarie, belle
de boskoop eller coxorange
ca. ¼ dl æblemost, hyldeblomstsaft eller vand
evt. ½ stang vanilje
4 tørrede abrikoser
4 svesker uden sten
2 spsk rørsukker

Sådan gør du:

Kom alle ingredienser til grøden i en gryde og kog op under omrøring. Smag til med lidt salt. Grøden har den rigtige konsistens efter ca. 5 min. ved jævn varme. Del, udkern og skræl evt. æblerne, før de skæres i mindre stykker, der kommes i en gryde med de øvrige ingredienser og dampes møre ved svag til jævn varm. Rør jævnligt i kompotten og server den lun eller kold oven på den varme grød med et drys rørsukker. 


Energi pr. person: 300 kcal, fedt 12%, protein 14%, kulhydrat 74%

Se, hvad vi ellers skriver om: Sund morgenmad, Grød og Morgenmad