hjemmelavet grød med æbler
SPONSORERET indhold

Den gode grød

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Mættende grød med æblekompot tilsat tørret frugt. Lav gerne en dobbelt portion, så du har til et par dage.

Af: Vibeke Lehn Foto: Nicolai Mørk
02. dec. 2013 | Opskrift | Fit living
4

Ingredienser

2 dl grovvalsede havregryn, evt. halvt
havregryn og halvt speltflager
1 dl hirseflager
½ liter minimælk + 1 dl vand
1 spsk solsikke- eller græskarkerner
½ tsk salt

Æblekompotmed
sveske & abrikos
400 g æbler, f.eks. ingridmarie, belle
de boskoop eller coxorange
ca. ¼ dl æblemost, hyldeblomstsaft eller vand
evt. ½ stang vanilje
4 tørrede abrikoser
4 svesker uden sten
2 spsk rørsukker

Sådan gør du:

Kom alle ingredienser til grøden i en gryde og kog op under omrøring. Smag til med lidt salt. Grøden har den rigtige konsistens efter ca. 5 min. ved jævn varme. Del, udkern og skræl evt. æblerne, før de skæres i mindre stykker, der kommes i en gryde med de øvrige ingredienser og dampes møre ved svag til jævn varm. Rør jævnligt i kompotten og server den lun eller kold oven på den varme grød med et drys rørsukker. 


Energi pr. person: 300 kcal, fedt 12%, protein 14%, kulhydrat 74%