Fastelavnsboller med syltetøj og creme
SPONSORERET indhold

Fastelavnsboller med syltetøj og creme

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

De lækreste 'gammeldags' fastelavnsboller med syltetøj og creme - se her, hvordan du selv bager fastelavnsboller.

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Mikkel Adsbøl
06. feb. 2018 | Opskrift | Hendes Verden

Ingredienser

Bolledej:
1 dl mælk
50 g gær
4 spsk. sukker
1 tsk. revet usprøjtet
citronskal
1 æg
200 g blødt smør
ca. 400 g hvedemel
1 sammenpisket æg til pensling
Kagecreme:
1 æggeblomme
¾ spsk. majsstivelse
1¼ dl mælk
¾ spsk. sukker
1 tsk. vaniljesukker
1 tsk. smør
Desuden:
1 dl hindbærsyltetøj
Pynt:
glasur rørt af 4 dl flormelis, ca. 4 spsk. kogende vand og evt. levnedsmiddelfarve

  1. Varm mælken, til den er fingervarm. Kom den i en skål. Udrør gæren heri. Tilsæt sukker, citronskal og æg. Smuldr smørret i halvdelen af hvedemelet, og rør det i. Tag dejen ud på bordet, og ælt den med resten af hvedemelet. Lad dejen hæve tildækket ca. 1 time.
  2. Pisk æggeblomme, majsstivelse, mælk, sukker og vaniljesukker sammen i en gryde. Varm det op, og kog det igennem ganske kort under piskning. Pisk smørret i. Kom cremen i en skål. Stil cremen tildækket i køleskabet.
  3. Rul dejen ud med en kagerulle i ca. 1 cm’s tykkelse. Skær 18-20 firkanter ud. Pensl dem med sammenpisket æg. Læg 1 tsk. creme og 1 tsk. syltetøj på hvert stykke. Saml dejen omkring fyldet.
  4. Pensl sammenføjningerne med sammenpisket æg. Sæt bollerne med sammenføjningerne nedad på bagepapir. Lad bollerne efterhæve 15 min. Pensl bollerne med æg.
  5. Bag dem ca. 15-18 min. ved 200 gr. på midterste ovnribbe. Afkøl bollerne. Rør glasuren sammen, og smør den på bollerne.

 

Anbefalet til dig