
SPONSORERET indhold
Fastelavnsboller med syltetøj og creme
De lækreste 'gammeldags' fastelavnsboller med syltetøj og creme - se her, hvordan du selv bager fastelavnsboller.
Ingredienser
Bolledej:
1 dl mælk
50 g gær
4 spsk. sukker
1 tsk. revet usprøjtet
citronskal
1 æg
200 g blødt smør
ca. 400 g hvedemel
1 sammenpisket æg til pensling
Kagecreme:
1 æggeblomme
¾ spsk. majsstivelse
1¼ dl mælk
¾ spsk. sukker
1 tsk. vaniljesukker
1 tsk. smør
Desuden:
1 dl hindbærsyltetøj
Pynt:
glasur rørt af 4 dl flormelis, ca. 4 spsk. kogende vand og evt. levnedsmiddelfarve
- Varm mælken, til den er fingervarm. Kom den i en skål. Udrør gæren heri. Tilsæt sukker, citronskal og æg. Smuldr smørret i halvdelen af hvedemelet, og rør det i. Tag dejen ud på bordet, og ælt den med resten af hvedemelet. Lad dejen hæve tildækket ca. 1 time.
- Pisk æggeblomme, majsstivelse, mælk, sukker og vaniljesukker sammen i en gryde. Varm det op, og kog det igennem ganske kort under piskning. Pisk smørret i. Kom cremen i en skål. Stil cremen tildækket i køleskabet.
- Rul dejen ud med en kagerulle i ca. 1 cm’s tykkelse. Skær 18-20 firkanter ud. Pensl dem med sammenpisket æg. Læg 1 tsk. creme og 1 tsk. syltetøj på hvert stykke. Saml dejen omkring fyldet.
- Pensl sammenføjningerne med sammenpisket æg. Sæt bollerne med sammenføjningerne nedad på bagepapir. Lad bollerne efterhæve 15 min. Pensl bollerne med æg.
- Bag dem ca. 15-18 min. ved 200 gr. på midterste ovnribbe. Afkøl bollerne. Rør glasuren sammen, og smør den på bollerne.