Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Fisk i sursød sovs

Fisk i sursød sovs - opskrift fra Hjemmet

Fisk i sursød sovs

Kinesisk sursød sovs smager dejligt i mange forskellige sammenhænge. Her følger en opskrift hvor den karakteristiske sovs blandes med fisk.

2 personer
Print

Arbejdstid: 15 min.
Koge/stegetid: 10 min.
300 g filet, f.eks. torsk eller pangasius
1 fed hvidløg (finthakket)
2 tsk ingefær (finthakket)
2-3 spsk olie
1 rød peberfrugt (i tern)
150 g sukkerærter (fintsnittede)
1 dl bouillon
1 spsk soja
1 spsk sherry
1 spsk tomatpuré
1-2 spsk vineddike
1-2 spsk farin
2 forårsløg (fintsnittede)
salt og peber

  1. Skær fisken i tern og krydr med salt og peber. Svits hvidløg og ingefær i en wok eller stegepande med olie 1 min.
  2. Tilsæt peberfrugt og sukkerærter og steg 1 min. '
  3. Tilsæt fisk, bouillon og resten af ingredienserne undtagen forårsløg.
  4. Giv det et opkog og lad retten simre 5 min., til fisken er gennemvarm.
  5. Tilsæt forårsløg og smag til med salt og peber – og evt. lidt mere farin/eddike.
  6. Server med kogte ris
Se, hvad vi ellers skriver om: Fisk, Kinesisk mad og Hovedret