Flad mave-fisk med sprød salat
En lækker hovedret, hvor sødmefulde grøntsager og nødder gør den magre fisk godt selskab.
Ingredienser
600 g hellefisk
6 soltørrede tomater
4 spsk citronsaft
3 spsk olivenolie
salt og peber
50 g mandelflager
1 fennikel
1 bundt asparges
1 bundt radisser
2 blommer
200 g små gule tomater
5 spsk olivenolie
2 spsk hvidvins eddike
1 spsk nigella frø
salt og peber
Sådan gør du.:
1. Læg fisken i et ildfast fad, med bagepapir, og hæld citronsaften over. Fordel de soltørrede tomater over fisken og derefter mandelflagerne. Drys med salt og peber.
2. Bag fisken i ovnen ved 180 grader i ca. 20 minutter.
3. Snit fennikel i ultratynde skiver, og skær asparges skråt i mindre stykker.
4. Snit radiserne, skær blommerne i både og del tomaterne i halve. Vend alle grøntsagerne sammen til en salat. Bland olie og eddike sammen med salt og peber, og hæld det over salaten.
5. Rist nigellafrøene på en tør pande, og drys dem over salaten. Servér sammen med fisk.
530 kcal pr portion
PRØV OGSÅ: Aspargessalat med kylling, avocado og macadamianødder
Få mere inspiration til lækker mad på ALTfordamerne.dk/opskrifter og GASTRO.dk