
Frisk hjemmelavet citronsorbet
I denne hjemmelavede citronsorbet udnytter vi citronens smag i fulde drag.
Ingredienser
Frisk citronsorbet
2 dl vand
100 g sukker, gerne rørsukker
4 citroner, 3 dl saft i alt
1 1/2 pasteuriseret æggehvide, svarer til 1 af de små bægre
3 spsk flormelis
Pynt:
flødeskum og evt. reven citronskal fra en usprøjtet citron
Sådan laver du citronsorbet
1. Kog vand og sukker sammen, til sukkeret er opløst. Afkøl det. Kom citronsaften i. Smag til, den skal være syrlig, men ikke sur.
2. Frys massen ca. 2 timer. Pisk æggehviderne stive, og pisk flormelis i til sej marengs. Miks isen igennem på en foodprocessor, og vend marengsen i. Frys igen. Eller frys sorbeten i en ismaskine, her kan du komme marengsen i saften fra starten af indfrysningen.
3. Fordel sorbeten i dessertglas eller på tallerkner, og pynt med flødeskum og evt. reven citronskal.