Ingredienser
Hævetid: godt 1 time
Bagetid: 15-20 min.
100 g smør
1½ dl mælk
25 g gær
1 æg
2 spsk sukker
250 g mel (4 dl)
Fyld:
100 g smør
100 g sukker (1½ dl)
50 g syltet appelsinskal (i små terninger)
Lidt mandel eller romessens
Pynt:
æg
tesukker
hasselnøddekerner
- Smelt smørret og tilsæt mælken, lad væden blive lun. Opløs gæren heri. Pisk ægget sammen og rør det i sammen med sukker.
- Tilsæt melet og slå dejen sammen – den skal være lind. Lad dejen hæve tildækket i ca. 1 time.
- Rul dejen ud til en ½ cm tyk plade, skær dem i 10-12 cm store firkanter. Rør fyldet sammen og fordél det på dejpladerne. Fold dejen omkring fyldet og læg hver bolle med sammenføjningen nedad i en papirform. Lad dem efterhæve et kvarter.
- Pensl bollerne med sammenpisket æg og drys hakkede nøddekerner og tesukker herpå. Bag bollene ved 225 grader i ca. 15 min.