Gammeldags sigtebrød

Foto: Thomas Hergaard Det tager lidt tid at lave, men det smager som en drøm, det gode gammeldags sigtebrød...

Sigtebrød - opskrift fra Hjemmet

Sådan bager du et gammeldags sigtebrød

Det skønne sigtebrød har en dejlig mild smag af kommen og en tæt konsistens, fordi det er bagt med sigtemel. Sigtebrødet er et godt frokostbrød og helt perfekt til røget laks og ost. Her får du opskriften på et godt gammeldags sigtebrød, som du selv kan bage derhjemme. Det tager lidt tid at bage, men smagen er det hele værd. Se hvordan, du bager et gammeldags sigtebrød her:

star star star star star
(3) Bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
preparation Tilberedelsestid: 40 minutter
cooking Arbejdstid: 3 timer, 30 minutter
totaltime Total: 4 timer, 10 minutter
plate 2 brød
Ingredienser

Arbejdstid: 30 min.
Hævetid: 3 timer
Bagetid: 40 min.
Fryse-egnet

  • 25 g gær
  • 4 dl vand
  • 1/4 liter kærnemælk
  • 3 spsk sirup
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk kommen
  • 100 g rugmel
  • 500 g sigtemel
    ca. 350 g hvedemel

Sådan bager du gammeldags sigtebrød

  1. Rør gæren ud i lunt vand (37 grader) og tilsæt kærnemælk, sirup, salt, kommen og rugmel.
  2. Rør sigtemelet i dejen og tilsæt hvedemelet lidt ad gangen, til dejen kan æltes. Ælt den blank og smidig, og lad den hæve tildækket til dobbelt størrelse (ca. 2 timer).
  3. Ælt dejen igennem og del den i 2 stykker. Form dem til runde eller aflange brød, og læg dem på en bageplade med bagepapir eller i smurte forme.
  4. Lad dem hæve tildækket til dobbelt størrelse (ca. 1 time).
  5. Tænd ovnen på 220 grader.
  6. Rids brødene med en kniv eller prik dem med en gaffel. Pensl med vand eller kærnemælk og sæt dem i ovnen ca. 10 min.
  7. Skru ned til 190 grader og bag dem færdige ca. 30 min. Læg brødene til afkøling på en rist.

    TIP: Kommen kan males fint eller helt udelades.

    sigtebroed-opskrift-txt.jpg
star star star star star
(3) Bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Se, hvad vi ellers skriver om: Brød og Bageopskrifter