Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Hjemmelavet konfekt
Foto: Columbus Leth

Granola nougat

Hjemmelavet granola vendt med nougat … lyder det lige godt?

Granola nougat

Tid: ca. 30 min. plus bagetid

(ca. 30 stk.)
3 spsk. honning
1 spsk. koldpresset olie
eller smør
75 g femkornsblanding
(f.eks. fra Urtekram)
25 g solsikkekerner
25 g græskarkerner
200 g blød nougat
75 g mørk chokolade
ca. 30 konfektkapsler
Pynt: 25 g pistaciekerner

1. Tænd ovnen på 150 grader. Smelt honning og olie eller smør i en gryde.

2. Tag gryden af varmen, og rør femkornsflager og kerner i, så alt bliver smurt ind i honningen. Bred blandingen tyndt ud på en bageplade med bagepapir, og sæt det i ovnen i ca. 20 min. Afkøl blandingen.

3. Smelt nougat og chokolade i en skål over vandbad.

4. Knæk eller hak granolaen groft, og vend den sammen med nougatblandingen.

5. Fordél massen i små konfektkapsler, og pynt med hakkede pistaciekerner. Stil dem til afkøling i køleskabet, og opbevar i en boks med låg i køleskabet.

► SE OGSÅ: Kandisbaronens værksted
► SE OGSÅ: Guldbarrer med orangeknas
► SE OGSÅ: Hjemmelavet Ferrero Rocher

Se, hvad vi ellers skriver om: Granola