
Græskarsuppe med karry og kokosmælk
Græskarsuppe med et hokkaido-græskar som hovedingrediens. Dens kød er skrigorange og liver op på en grå og kold hverdagsaften. Og tilsætter du lidt frisk chili, får du også varmen!
Ingredienser
Græskarsuppe med karry og kokosmælk
Fryse-egnet
1 løg
1 fed hvidløg
10 g frisk ingefær
1-2 tsk karry
1 spsk olie
1 hokkaido-græskar (ca. 400 g frugtkød)
1 dåse kokosmælk
½ liter grønsagsbouillon
citron eller lime
salt og peber
Tilbehør: brød
Sådan laver du græskarsuppe med karry og kokosmælk
1. Svits finthakket løg, hvidløg, ingefær og karry i en gryde med olie ca. 5 min.
2. Skær skrællen af græskarret og skær den i både. Skrab frø og kerner ud og skær frugtkødet i tern. Vend dem i gryden og tilsæt kokosmælk og bouillon.
3. Lad suppen simre, til alt er mørt – ca. 20 min.
4. Blend suppen jævn og smag til med ca. 1 spsk citrussaft, salt og peber. Servér med brød.
Tip
Tilsæt evt. lidt rejer eller kogt kyllingekød inden servering.