Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Nytårsforret med laks
Foto: Betina Hastoft Fin forret med laks til nytårsaften.

Nytårsforret med laks

Gravad laks med rødbede, gin og peberrod

Nem og lækker nytårsforret med laks - her har den gravad laks fået fornemt selskab af rødbede, peberrod og gin.

clock en time
printer Print
plate Forret til 6 personer

600 g laks i ét stykke
2 spsk. sukker
2 spsk. havsalt
100 g rødbede
3 spsk. revet peberrod
½ dl gin

Rødbeder:
16 mini-/babyrødbeder
2 spsk olivenolie
salt

Dressing:
2 dl cremefraiche 18 %
1 spsk. flydende honning
2 spsk. grov sennep
2-3 spsk. friskrevet peberrod 

Pynt:
50 g risnudler
½ l fritureolie
rødbedeblade

Sådan laver du forretten med laks

  1. Bland sukker og salt sammen, til det er helt blandet sammen. Fjern nervebenene i laksen, eller få fiskehandleren til det.
  2. Læg laksen i en bradepande eller fad. Fordel sukker og salt i blandingen over hele kødsiden.
  3. Riv rødbeden ud over laksen, og fordel den jævnt sammen med revet peberrod. Hæld gin henover laksen.
  4. Pak fadet i plastfilm, og læg noget tungt ovenpå. Sæt laksen i køleskab i 1-2 døgn.
  5. Fjern alt det, der ligger oven på laksen. Skær herefter laksen i tynde skiver.
  6. Tænd ovnen på 200 gr. Skrub rødbederne, læg dem i en bradepande, og dryp med olie, og drys med salt. Bag rødbederne, til de er møre i 25-30 min.
  7. Rør alle ingredienser til dressingen sammen, og lad den trække en halv time, inden du serverer den. Smag evt. til med mere peberrod.
  8. Opvarm olie i en gryde, til det syder om en tændstik (sørg for, at svovlet ikke rører olien). Kom de ukogte risnudler i olien, og lad dem poppe op. Fjern risnudler fra olien, og læg dem på fedtsugende papir.
  9. Anret tallerkener med skiver af laksen, bagte rødbeder, rødbedeblade, dressing og de sprøde risnudler.
Se, hvad vi ellers skriver om: Nytårsforret, Laks, Fisk og Forret