SPONSORERET indhold
Gravad laks med rødbede, gin og peberrod
Nem og lækker nytårsforret med laks - her har den gravad laks fået fornemt selskab af rødbede, peberrod og gin.
Forret til 6 personer |
Total: en time
Ingredienser
600 g laks i ét stykke
2 spsk. sukker
2 spsk. havsalt
100 g rødbede
3 spsk. revet peberrod
½ dl gin
Rødbeder:
16 mini-/babyrødbeder
2 spsk olivenolie
salt
Dressing:
2 dl cremefraiche 18 %
1 spsk. flydende honning
2 spsk. grov sennep
2-3 spsk. friskrevet peberrod
Pynt:
50 g risnudler
½ l fritureolie
rødbedeblade
Sådan laver du forretten med laks
- Bland sukker og salt sammen, til det er helt blandet sammen. Fjern nervebenene i laksen, eller få fiskehandleren til det.
- Læg laksen i en bradepande eller fad. Fordel sukker og salt i blandingen over hele kødsiden.
- Riv rødbeden ud over laksen, og fordel den jævnt sammen med revet peberrod. Hæld gin henover laksen.
- Pak fadet i plastfilm, og læg noget tungt ovenpå. Sæt laksen i køleskab i 1-2 døgn.
- Fjern alt det, der ligger oven på laksen. Skær herefter laksen i tynde skiver.
- Tænd ovnen på 200 gr. Skrub rødbederne, læg dem i en bradepande, og dryp med olie, og drys med salt. Bag rødbederne, til de er møre i 25-30 min.
- Rør alle ingredienser til dressingen sammen, og lad den trække en halv time, inden du serverer den. Smag evt. til med mere peberrod.
- Opvarm olie i en gryde, til det syder om en tændstik (sørg for, at svovlet ikke rører olien). Kom de ukogte risnudler i olien, og lad dem poppe op. Fjern risnudler fra olien, og læg dem på fedtsugende papir.
- Anret tallerkener med skiver af laksen, bagte rødbeder, rødbedeblade, dressing og de sprøde risnudler.