Gulerodskage med havtorn
Foto: Martin Dyrløv Mums!

Gulerodskage med havtorn

De søde gulerødder, de syrlige og saftige havtorn og de sprøde græskarkerner gør hver eneste bid til en fornøjelse, og den friske flødeosteglasur er prikken over i'et.

printer Print
clock 45 minutter
plate 1 kage

Kage:

250 g kagemel (eller alm. hvedemel)
1½ tsk. natron
1½ tsk. bagepulver
1½ tsk. stødt kanel
1 tsk. salt
3 æg
200 g sukker
150 g farin
100 g smeltet smør
1 dl koldpresset mild olie (f.eks. rapsolie eller solsikkeolie)
275 g revet gulerod
125 g havtorn (friske eller frosne)
75 g græskarkerner

Til formen:

10 g smør
2-3 spsk. mel

Glasur:

125 g flødeost
100 g flormelis
1 tsk. vaniljepulver (eller 2 tsk. vaniljesukker)
75 g blødt smør

Pynt:

50 g havtorn (friske eller optøede)
25 g græskarkerner

Sådan gør du:

  1. Kage: Sigt mel, natron, bagepulver, kanel og salt sammen.
  2. Pisk æggene sammen med sukker, farin, smør og olie. Tilsæt de tørre ingredienser.
  3. Rør groft revne gulerødder, havtorn og græskarkerner i dejen.
  4. Til formen: Smør en kageform (1½ liter) grundigt med smør, og drys den med mel. Bank det overskydende mel ud, og fyld dejen i formen.
  5. Bag kagen midt i ovnen ved 175 grader i ca. 1 time. Tjek med et træspyd, at kagen er gennembagt.
  6. Sæt den til afkøling på en rist, og vend den ud af formen efter ca. 15 min. Hvis den ikke slipper, så lad den stå i formen 15 min. mere.
  7. Glasur: Pisk flødeost, sigtet flormelis og vanilje tykt og cremet, og pisk blødt smør i lidt ad gangen. Læg glasuren på kagen med en ske, og pynt med havtorn og græskarkerner.

Tips

  • Hvis du bruger frosne havtorn til pynt, så tø dem op bredt ud på køkkenrulle.
  • Opbevar kagen tildækket i køleskab, hvis den ikke bliver spist samme dag.
Se, hvad vi ellers skriver om: Gulerodskage, Havtorn, Kage, Bagning og Bageopskrifter