Gulerodstærte med feta og oliven
SPONSORERET indhold

Gulerodstærte med feta og oliven

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Sandra Leigh Draznin Foto: Thomas Hergaard
20. apr. 2012 | Mad | Hjemmet

Ingredienser

Arbejdstid:
30 min.
Stege/bagetid: 30 min.
Ikke fryse-egnet
(1 tærte til 6-8 personer)
1 portion tærtedej - se opskrift på tærtedej (eller 250 g færdigkøbt butterdej)
1/2-3/4 kg gulerødder (skiver/stave)
25 g smør
1 spsk honning (eller rørsukker)
1 økologisk citron (1 tsk fintrevet skal + 2 spsk saft)
50 g sorte oliven
75 g fetaost
evt. 1 spsk frisk timian (hakket)

  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Rul dejen ud, så den passer som et låg til en stegepande (26 cm). Prik den med en gaffel og læg den i køleskabet.
  3. Brun gulerødderne i smør på panden. Tilsæt honning/rørsukker, citronskal og saft, og lad gulerødderne småstege i 5 min.
  4. Læg dejlåget over, stop det lidt ned i kanten og sæt panden i ovnen i ca. 20 min., til dejen er gylden og gennembagt.
  5. Tag panden ud af ovnen og lad tærten hvile i 5-10 min., før den vendes over på et fad/skærebræt.
  6. Drys med oliven, feta og evt. lidt frisk timian. Servér varm, lun eller afkølet.