Hamburgerryg med hokkaido-mos
Foto: Martin Dyrløv Skøn efterårsmiddag.

Hamburgerryg med hokkaido-mos

Hamburgerryg er nem mad, selvom det skal koge og trække i 1 time. Kog gerne et stort stykke og skab nye retter af resterne.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
preparation Tilberedelsestid: 45 minutter
cooking Arbejdstid: en time
totaltime Total: en time, 45 minutter
plate 4 personer

  • 600 g hamburgerryg (eller skinke)
  • 10 hele sorte peberkorn
  • 200 g blandede urter (løg eller porre, selleri, gulerod)

Hokkaidomos:

  • 1 stor hokkaido (800-1000 g)
  • 1 løg
  • 1-2 æbler
  • 3-4 stilke frisk timian
  • 2 spsk. olivenolie eller smør
  • ¼ liter grøntsagsbouillon
  • 1 dl cremefraiche 38 %
  • 1-2 spsk. æblevineddike (eller citronsaft)
  • salt og peber

Tilbehør:

  • Små smørristede kartofler og dampede bønner eller broccoli

Sådan gør du:

  1. Træk hinde eller net af hamburgerryggen, læg den i en gryde, og hæld koldt vand ved, så det dækker. Giv det et opkog, skum urenheder af, og tilsæt hel peber og rensede urter.
  2. Lad kødet simre under låg ved svag varme i 35-40 min. Tjek evt. med et stegetermometer, der skal vise 60 grader. Lad kødet trække i suppen i 15-20 min.
  3. Hokkaidomos: Vask græskarret, skær det i kvarter, og skrab frø og tråde ud med en ske. Skær græskarret i grove stykker med skræl. Pil løget, og hak det groft. Skræl og udkern æblerne, og skær dem i både. Skyl timian grundigt, og hak den.
  4. Steg løgene blanke i en gryde med olie eller smør. Tilsæt hokkaido, æbler, timian, salt og peber, og vend rundt til alt er blankt. Tilsæt bouillon, og giv det et opkog. Skru ned, og lad det simre under låg, til det er mørt – ca. 15 min.
  5. Hæld væden fra hokkaidoen, men gem ca. 1 dl. Mos blandingen med en kartoffelmoser eller en stavblender. Rør cremefraichen i, og smag til med æblevineddike, salt og peber. Tilsæt evt. lidt bouillon til passende konsistens.
  6. Tag kødet op af kogevandet, og skær det i skiver. Server med hokkaidomos og det valgte tilbehør.
star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Tip:

Brug kold hamburgerryg som lækkert fyld i æggekager, madtærter, pizza, sandwich og smørrebrød.

Se, hvad vi ellers skriver om: Aftensmad, Græskar og Hovedret