Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Cookies opskift
Foto: Tia Borgsmidt

Cookies opskift

Havrequinoa cookies med valnødder

Cookies med valnødder

24 stk.
Print

Havrequinoa cookies med valnødder

125 g grove havregryn
125 g quinoamel
¼ tsk salt
60 g valnødder
½ tsk natron
125 g smør, evt. kokosolie
125 g ahornsirup
60 g evt. mørk chokolade 70-85 %

Sådan gør du:

Mal 50 g af havregrynene til mel i en elektrisk kværn. Kom det i en skål med de hele havregryn, mel og salt. Hak valnødderne og bland dem i sammen med natron.
Lun smør og ahornsirup, rør det godt sammen og hæld det op i de tørre ingredienser.
Vil du have chokolade i dine cookies, er det nu, du hakker chokoladen og ælter den hurtigt i. Saml dejen og lad den hvile tildækket i køleskab en time. Form 24 kugler og tryg dem flade på en bageplade med bagepapir. Bag ca. 12 minutter ved 180° varmluft.

Tip! Du kan komme chokolade i halvdelen af dejen (brug så 30 g), så du får to slags cookies ud af det.

Opskriften er fra Lisbeth Tordendahls bog Det søde - sundhed & nydelse. Forlaget Wisefood

Se, hvad vi ellers skriver om: Sunde desserter, Quinoa og Dessert