Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Her får du opskriften på en nem og anderledes forret til ­julens gæstebud.
Foto: Maria Kejser Petersen Her får du opskriften på en nem og anderledes forret til ­julens gæstebud.

Sund julemad

Hellefisktatar med æbler, peberrod og dild

Byt julens røgede laks ud med hellefisk som en lækker start på middagen. Server den med søde æbler og stærk peberrod.

plate 4 personer
printer Print

300 g røget hellefisk
1-2 velsmagende æbler
1 skalotteløg
2 lime, saften heraf
1 tsk sukker
½ dl olivenolie
4 spsk peberrod, friskrevet
1 bundt dild, ­grofthakket
brød til servering

Sådan gør du

Riv hellefisken i grove stykker med fingrene, og fordel den på et fad eller på fire tallerkener. Skær æble og skalotteløg i tern. Drys æble og løg ud over fisken. Bland limesaft, sukker, olivenolie og peberrod sammen, og hæld dressingen ud over fisken. Drys med dild, og server med brød til.

Se, hvad vi ellers skriver om: Hellefisk, Fisk, Italiensk mad, Tatar, Æble, Smørrebrød, Nytårsforret og Forret