Hvid chokolade-cheesecake
SPONSORERET indhold

Hvid chokolade-cheesecake

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Smuk og superlækker desserttallerken med små firkanter af hvid chokolade-cheesecake, mandelcrumble, friske ribs og rød skovsyre.

Af: Anne Ambeck Vase (Chocolat.dk) Foto: Anne Ambeck Vase (Chocolat.dk)
13. jun. 2015 | Opskrift | ALT for damerne
Cheesecake til 4 personer

Ingredienser

Hvid chokolade-cheesecake:
1 1/2 blade husblas
1 økologisk citron, saft heraf
75 g hvid chokolade
af god kvalitet
75 g Philadelphia (ikke light)
50 g sukker
75 ml piskefløde

Mandelcrumble:
25 g smør
25 g mel
25 g mandelmel
25 g sukker

Desuden:
ribs
evt. rød skovsyre og frysetørrede ribs

Sådan gør du

Hvid chokolade-cheesecake: Læg husblas i blød i koldt vand. Lun citronsaft i en lille gryde. Vrid husblassen fri for vand, og rør den i citronsaften. Pisk Philadelphia og sukker let og luftigt. Smelt chokoladen i en skål over vandbad, og pisk den forsigtigt i ostemassen. Hæld citronsaften (med husblas) i en tynd stråle ned i massen, mens du pisker. Pisk fløden let til skum, og vend den forsigtigt i.

Placer en firkantet kagekant (metalfirkant uden bund (ca. 15 x 15 cm))på et lille skærebræt beklædt med bagepapir, og fordel massen deri. Alternativt kan du bruge en springform uden bund. Sæt den på køl i minimum 3 timer.

Crumble: Kom alle ingredienser i en skål, og smuldr det hele sammen. Fordel crumblen på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag den ved 175 grader i ca. 10 minutter – til den er gylden. Lad crumblen køle helt af.

Anretning: Skær cheesecake-massen ud i små stykker, og placer tre-fire stykker på hver tallerken. Fordel lidt crumble, ribs og evt. skovsyre over. Slut af med et lille drys frysetørret ribs eller lignende.traks.

TIP! Du kan også komme cheesecake-massen i fire små glas og lade den stivne heri. Kom crumble og bær over ved servering.

PRØV OGSÅ: Hindbær-drømme