hjemmelavet linsesuppe
SPONSORERET indhold

Indian linsesuppe

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Spicy og fyldig suppe med kokos & lime serveret med en salat, der knaser.

Af: Vibeke Lehn Foto: Nicolai Mørk
09. jan. 2015 | Opskrift | Fit living
4

Ingredienser

Suppe:
1 spsk oliven- eller kokosolie
1 hakket løg
3 fed finthakkede hvidløg
1 spsk finthakket eller reven ingefær
1 spsk karry
2 små stykker reven gurkemejerod eller 1 tsk gurkemeje
1 tsk fennikelfrø
1 tsk harissa
2 gulerødder i små tern
100 g røde linser
1 dåse kokosmælk light
1 dåse flåede, hakkede tomater
ca. 4 dl bouillon
limesaft
1 tsk flaget havsalt
1 håndfuld friske spinatblade
4 arabiske fladbrød

Salat:
Sprød salat
2 bolsjebeder
2 gulerod
1 fennikel
1 god håndfuld babysalater
saft af ½ citron
1 spsk olivenolie

Sådan gør du:

Suppe: Varm olien i en gryde og sauter de to slags løg, ingefær og krydderier i ca. 1 min. Bland gulerødder og linser i og rør i yderligere 1 minut, før kokosmælk, tomater og bouillon hældes i gryden. Lad det hele snurre i 25-30 minutter. Spæd evt. med yderligere bouillon, hvis suppen er for tyk. Smag til med limesaft og salt samt evt. yderligere krydderier. Vend spinatbladene i og server med arabiske brød og salat.

Salat: Snit bolsjebeder og gulerødder i tynde skiver, strimler eller stave og skær fenniklen i grove både. Bland de tre ting med lidt salater, dryp med citronsaft og olivenolie og server salaten til suppen.

Tip. Frisk gurkemejerod kan købes i større supermarkeder og har en markant bedre og mere krydret smag end den tørrede.

Energi pr. person: 620 kcal, fedt 28%, protein 12%, kulhydrat 60%