Opskrift på indisk lam
Foto: Andreas Wiking Indisk lam

Opskrift på indisk lam

Indisk lam

printer Print
plate 4

450 g lammetykstegsfileter
¼ dl græsk yoghurt
1 spsk tikka masala karrypaste
1 tsk nigella
1 spsk olie til stegning
1 dåse kokosmælk light, 40 ml
2 dl hønsebouillon
1 tsk korianderfrø
4 dl basmati ris
500 g skrællede rødbede
1 bdt. forårsløg
100 g græsk yoghurt
1 tsk stødt spidskommen
salt, peber.

Energi pr. person:
676 Kcal
Fedt:
25 %
Protein:
18 %
Kulhydrat:
57 %

Sådan gør du

Marinér lammekødet i en marinade af yoghurt, karrypaste samt nigella mindst 1 time i køleskabet, men gerne natten over. Bring kokosmælk, bouillon og korianderfrø i kog, tilsæt ris og lad dem koge under låg for svag varme i 15 minutter.

Riv rødbederne og snit forårsløgene fint. Rør yoghurt, spidskommen, salt og peber sammen og bland med rødbede samt forårsløg. Gem lidt forårsløg til risene.

Brun lammefileterne i lidt olie ved god varme, tilsæt marinaden og lad dem stege under låg for svag varme i 15 minutter. Skær fileterne i skiver og servér med ris samt rødbede-raita.

Se, hvad vi ellers skriver om: Risretter, Lam, Indisk mad og Hovedret