Jordskoksuppe med æble & ingefær
Prøv denne lækre suppe med et friskt pift af ingefær.
Ingredienser
2 tsk rapsolie
2 tsk rød karrypasta
1 hakket løg
1-2 fed finthakkede hvidløg
1 udkernet, finthakket rød chili
1 udkernet, hakket madæble, f.eks.
belle de boskoop
600 g jordskokker i tern
en anelse citronsaft
¾ liter hønse- eller grøntbouillon
1 spsk friskrevet ingefær
1 dåse koksmælk, light
salt, friskkværnet peber
TOPPING:
½ -¾ dl groft kokosmel
½ dl tørristede peanuts
1-2 spsk reven skal af
ubehandlet lime
1 fuldkornsbaguette
Sådan gør du:
Varm olien og rist karry, løg, hvidløg samt chili, æble og jordskokker under omrøring i 3-4 minutter. Dryp lidt citronsaft over og lad væden koge ind. Tilsæt bouillon samt ingefær og lad suppen småkoge 20 minutter, til jordskokkerne er helt møre. Hæld kokosmælk i gryden og kog suppen godt igennem, før den blendes og smages til med salt og peber og serveres med den knasende topping og fuldkornsbaguette.
Energi pr. pers.: 600 kcal, fedt 30%, protein 12%, kulhydrat 58%