Juleboller
Foto: Mikkel Adsbøl

Juleboller med korender - opskrift fra Hendes Verden

Skønne juleboller med korender & appelsinskal

Skønne juleboller med korender og appelsinskal. Her får du opskriften på de klassiske juleboller - lige som i gamle dage!

printer Print
plate 8-10 stk.

25 g gær
3 spsk. vand
1 tsk. salt
3 æg
200 g blødt smør
2 spsk. korender
2 spsk. syltet appelsinskal
ca. 375 g mel
æggehvide til pensling
Pynt: sukker og kanel

Sådan bager du juleboller

  1. Opløs gæren i vand, og ælt alle dejens ingredienser sammen. Lad den hæve ca. 45 min. et lunt sted.
  2. Ælt dejen ganske let, del den i lige store stykker, og tril dem til boller. Sæt dem til efterhævning på pladen i en halv times tid.
  3. Pensl med let sammenpisket æggehvide, drys med kanel og sukker, og bag bollerne ved 210 gr. i ca. 13 min.
Se, hvad vi ellers skriver om: Jul, Julesmåkager og Bageopskrifter