Kalvefrikadelle opskrift
SPONSORERET indhold

Kalvedeller og rød råkost med nødder og blåbær

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Rød råkost giver dig både energi og en masse sprødt og sundt. Du kan også servere den til andre julekalssikere som flæskesteg og and. Her er det med kalvefrikadeller

Af: Mira Arkin Foto: Line Thit Klein
02. dec. 2011 | Opskrift | ALT for damerne
7

Ingredienser

½ løg
500 g hakket kalvekød
1 æg
½ dl rasp
2 spsk hvedemel
1 tsk groft salt
½ tsk stødt allehånde
1 tsk frisk timian
sort peber
2 spsk neutral olie til stegning.

Rød råkost med nødder og blåbær
1/3 rødkål
300 g rødbeder
100 g hasselnødder
3 spsk ahornsirup
4 spsk hvid balsamicoeddike
4 spsk olivenolie
70 g tørrede blåbær
salt og sort peber.

Sådan laver du dellerne

1. Riv løget groft på et rivejern og bland det med kød, æg, rasp, mel, salt og krydderier. Kværn godt med sort peber i og lad farsen trække et kvarter inden den formes til frikadeller. Steg dellerne i en pande med olie – de skal have 5-6 min pr. side ved middel varme.

2. Tænd ovnen på 200 grader. Snit rødkålen meget fint og kom den i en skål. Skræl rødbederne og riv dem groft. Bland dem med kålen.

3. Rist nødderne i ovnen i 5-8 min til de er gyldne. Hak dem groft. Vend råkosten med sirup, eddike og olie. Krydr med salt og peber og kom tørrede blåbær og nødder i. Servér sammen med de lune deller.