Ingredienser
40 g gær
5 dl lunet mælk
½ tsk. salt
3 spsk. sukker
1 æg
1 tsk. stødt kardemomme
ca. 900 g hvedemel
150 g stuetempereret smør
Remonce:
200 g blødt smør
175 g rørsukker
2 spsk. kanel
Topping:
1 sammenpisket æg til pensling
200 g smeltet mørk chokolade
2 spsk. smør
Sådan bager du kanelbuns
- Smuldr gæren ud i mælken, og tilsæt salt, sukker, æg og kardemomme. Bland halvdelen af melet i, og rør dejen glat.
- Tilsæt smørret lidt ad gangen i mindre klumper sammen med resten af melet. Ælt dejen grundigt sammen, til den er glat og smidig. Hvis dejen føles våd, så vær varsom med at tilsætte mere mel. Nøjes med en lille smule ad gangen, for ofte vil dejen samle sig, når du får æltet den godt igennem.
- Lad dejen hæve til dobbelt størrelse med et fugtigt klæde over. Lav imens remoncen ved at røre smør, sukker og kanel sammen, til det er blødt og cremet.
- Når dejen er færdighævet, ruller du den ud på et meldrysset bord til et rektangel på ca. 30 x 40 cm. Spred remoncen ud på dejen, og rul den sammen til en tyk pølse. Skær skiver på 4-5 cm, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Læg dem med ca. 2-3 cm afstand.
- Lad sneglene efterhæve under et fugtigt klæde, til de næsten rører hinanden. Bag i midten af ovnen ved 200 grader varmluft i ca. 15 minutter, til de er jævnt gyldne og sprøde på toppen.
- Smelt chokoladen sammen med smørret over helt lav varme, gerne i vandbad, og sæt en skefuld på hver af de afkølede kanelboller.