Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Kanelpærer med flødeskum og chokolade
Foto: Line Thit Klein Kanelpærer med flødeskum og chokolade

Kanelpærer med flødeskum og chokolade

Kanelpærer med flødeskum og chokolade

En super nem og lækker afslutning på julefrokosten.

Print

6-8 pærer
6 spsk rørsukker
2 tsk stødt kanel
2½ dl piskefløde
1 dl hakkede valnødder
1½ dl hakket mørk chokolade.

Sådan gør du:

Skræl pærerne, halver dem og skær/ drej kernehuset ud med en teske eller et paisiennejern, dvs. kuglejern.

Bland rørsukker sammen med kanel. Kom pærerne i et ovnfast fad og drys dem med kanelsukker og kom et par smørklatter over. Bag pærerne i ovnen 25 min. ved 185 grader til pærerne er møre, stik i dem med en gaffel og tjek.

Pisk fløden til skum.

Anret kanelpærer med en skefuld flødeskum, lidt af siruppen fra bagningen af pærerne og drys med hakkede valnødder og chokolade.

Prøv også risdessert med sirup og granatæble 

Få mere inspiration til lækker julemad på altfordamerne.dk/jul/julemad/

Prøv også Hjemmets skønne juleopskrifter på hjemmet.dk/Jul/Julemad/

TIP


I stedet for at lave din egen tærtedej kan du købe 250 g færdig tærtedej (f.eks. tærtedej med fuldkornsmel).