Opskrift på risdessert med sirup og granatæble
Foto: Line Thit Klein Risdessert med sirup og granatæble

Opskrift på risdessert med sirup og granatæble

Risdessert med sirup og granatæble

Er du på jagt efter et alternativ til risalamande, så er her et godt bud. En vaniljemættet, fløjsblød risengrød kogt med stjerneanis og rundet af med mascarpone serveret let lun eller kold med en orangesirup og små "granater" som giver et sprødt og syrligt modsvar til den sødmefulde, milde dessert.

printer Print
plate 6

180 g grødris
1 vaniljestang, kornene heraf
1 stjerneanis
1 l sødmælk
100 g hvidt sukker
200 g mascarpone
orange-vaniljesirup:
saft fra to appelsiner
1 vaniljestang
4 spsk sukker, måske mere, smag dig frem
1 granatæble

Sådan laver du risdessert

Skyl risene under koldt vand og put dem i en tykbundet gryde med mælk, stjerneanis, sukker og vaniljestang. Bring mælken i kog og lad grøden simre under jævnlig omrøring i ca. 35-40 min. Risene skal have en smule bid, og grøden må gerne være en smule flydende, da den vil tykne, når den køler af. Tag gryden af varmen og fjern stjerneanisden. Vend vaniliekorn og mascarpone i den varme grød. Lad den køle af.

Lav siruppen ved at bringe appelsinsaft og sukker og korn fra en vaniljestang i kog. Lad den simre i 4-5 min til sukkeret er opløst og siruppen begynder at tykne.

Fjern skal og hinder fra granatæblet. Det gør du let ved at halvere granatæblet, hold det i hånden så skallen vender opad og bank på skallen med en grydeske ­­– så drysser de små, dybrøde kerner ud.

Tip

Grøden kan sagtens laves i forvejen og stå i køleskabet i et par dage. Vær dog opmærksom på at den tykner temmelig meget efter et par dage på køl, så det kan være du skal lune den let op med lidt sødmælk før servering, for at få den skønne, cremede konsistens.
Se, hvad vi ellers skriver om: Julemad, Dansk mad og Dessert