Klassiske kanelsnurrer
SPONSORERET indhold

Klassiske kanelsnurrer - sådan bager du dem selv

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Klassiske kanelsnurrer med kanel og kardemomme - de er helt enkle og smager fantastisk.

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Martin Dyrløv
13. mar. 2020 | Opskrift | BoligLiv
14 stk.

Ingredienser

Dej:

2 dl sødmælk
25 g gær
2 æg
1 tsk. salt
2 spsk. sukker
1 tsk. kardemomme eller vaniljesukker
100 g smør
ca. 500 g hvedemel

Fyld:

200 g blødt smør
200 g sukker 
3 spsk. stødt kanel

Desuden:

1 sammenpisket æg til pensling

Sådan bager du snurrer

  1. Lun mælken i en gryde eller i mikroovnen. Den skal kun være lunken. Udrør gæren i mælken.
  2. Kom æg, salt og sukker og enten kardemomme eller vaniljesukker i gærblandingen. Smuldr smørret i hvedemelet.
  3. Bland gærblandingen og melblandingen, og ælt dejen meget smidig. Stil dejen tildækket til hævning i cirka 1 time.
  4. Rør smør, sukker og kanel sammen.
  5. Rul dejen ud til en rektangel på et meldrysset bord (30 x 42 cm). Smør fyldet på.
  6. Fold ⅓ af dejen ind over fyldet. Fold den anden ⅓ indover, så alt fyldet nu er helt lukket inde. Rul forsigtigt ud til en bredde på ca. 22-25 cm. Skær i 3 cm brede strimler. Sno strimlerne. Den ene ende snos to gange rundt om den modsatte hånds pege- og langefinger, og den ene ende stoppes ned i midten. Eller saml den snoede dej i en ring.
  7. Læg dem på en bageplade. Lad snurrerne efterhæve 15 min. Pensl med sammenpisket æg. Pensl også hen over kanelfyldet, så løber det ikke ud under bagningen.
  8. Bag snurrerne på midterste rille i ca. 15-18 min. ved 200 grader.

Tip 

Hvis du ikke får spist alle dine lækre kanelsnurrer, kan du sagtens gemme dem til nogle dage senere - eller fryse dem ned. Du kan både varme dem igen, og få en dejlig lun snurre, eller du kan nyde dem kølige. Begge dele fungerer og er lækkert for kageelskeren. 

Leg med kanelsnurrens fyld

Er du glad for snurrerne, og er du klar til at prøve nye og anderledes smagsvarianter? Så har vi hos ALT.dk en vifte af opskrifter, der tilføjer nyt fyld til den klassiske snurre. Du kan for eksempel bage snurrer med hvid chokolade og lakrids, med nutella, med tapenade og mandlereller med marmelade og friske bær.&nbsp

Har du selv ideer til nyt fyld? Så kast dig endelig ud i det. Du kan eventuelt afprøve lidt forskellige kombinationer, og finde frem til din personlige favorit. Og hvis du ikke synes, det rammer rigtigt med nyt fyld, så kan du altid vende tilbage til de klassiske og lækre kardemomme- og kanelsnurrer. De slår i hvert fald aldrig fejl.

Bag det klassiske alternativ til kanelsnurrer

Vil du prøve noget andet end kanelsnurrer, så er de velkendte kanelsnegle et godt bud. Her får du en kage, der ligesom snurren har et lækkert fyld viklet ind i dejen. Men hvor snurrens dej er mere kludret, er kanelsneglen rullet. Det kan for nogen være en lettere og mere overskuelig opgave - og så er kanelsnegle også lækre at sætte tænderne i. 

Kanelsnurrer bygger på en gærdej, hvor de klassiske kanelsnegle udspringer fra butterdej. Hvis du vil lave kanelsnegle, kan du dog vælge at arbejde med begge former for dej. Du kan lave de klassiske onsdagssnegle med butterdej, eller du kan lave kanelsnegler, der minder mere om kanelsnurrer, eller kanelboller som de hedder andre steder. Her tager du udgangspunkt i gærdej men ruller dejen om kanelfyldet i stedet for at snurre den.

Anbefalet til dig