Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Opskrifter med løg
Foto: Line Thit Klein Skøn opskrift på kartoffelmos med ramsløg.

Opskrift på kartoffelmos med ramsløg

Kartoffelmos med ramsløg, parmesan og sort peber

Kartoffelmosen her er helt enkel hverdagsmad med ganske få ingredienser. Den er simpel, men fantastisk. Ved at blive moset sammen med de varme kartofler, afgiver ramsløgene lidt af deres skarphed, samtidig med at smagen bevares.

30 minutter
Print

1 kg kartofler, f.eks. Ditta
50 g smør
½ dl olivenolie + lidt til sidst
ca. 2 tsk salt
ca. 2 tsk groftkværnet peber + lidt til sidst
10 blade ramsløg, grofthakkede
ca. 50 g parmesan, friskrevet
1 håndfuld spæde salater, f.eks. rucola og rød syresalat

Sådan laver du kartoffelmos med ramsløg & parmesan

Skræl kartoflerne, og skær dem i grove tern. Kom dem op i en gryde, og dæk med vand. Kog kartoflerne møre, det tager ca. 20 minutter. Hæld vandet fra kartoflerne, og tilsæt smør i tern samt olivenolie, salt, peber og ramsløg. Mos det hele godt igennem med et piskeris. Smag til, hvis mosen eventuelt mangler mere salt og peber.

Fordel mosen i et ikke for tykt lag i 4 skåle. Dryp olivenolie over, drys med parmesan, og kom godt med grønne urter på toppen.

PRØV OGSÅ: Jordskokkesuppe med østers

PRØV OGSÅ: Grønsager i rød karry

PRØV OGSÅ: Svampe-friatta  

Se, hvad vi ellers skriver om: Kartoffelmos og Tilbehør