
Kartoffelmos med ramsløg, parmesan og sort peber
Kartoffelmosen her er helt enkel hverdagsmad med ganske få ingredienser. Den er simpel, men fantastisk. Ved at blive moset sammen med de varme kartofler, afgiver ramsløgene lidt af deres skarphed, samtidig med at smagen bevares.
Ingredienser
1 kg kartofler, f.eks. Ditta
50 g smør
½ dl olivenolie + lidt til sidst
ca. 2 tsk salt
ca. 2 tsk groftkværnet peber + lidt til sidst
10 blade ramsløg, grofthakkede
ca. 50 g parmesan, friskrevet
1 håndfuld spæde salater, f.eks. rucola og rød syresalat
Sådan laver du kartoffelmos med ramsløg & parmesan
Skræl kartoflerne, og skær dem i grove tern. Kom dem op i en gryde, og dæk med vand. Kog kartoflerne møre, det tager ca. 20 minutter. Hæld vandet fra kartoflerne, og tilsæt smør i tern samt olivenolie, salt, peber og ramsløg. Mos det hele godt igennem med et piskeris. Smag til, hvis mosen eventuelt mangler mere salt og peber.
Fordel mosen i et ikke for tykt lag i 4 skåle. Dryp olivenolie over, drys med parmesan, og kom godt med grønne urter på toppen.
PRØV OGSÅ: Jordskokkesuppe med østers
PRØV OGSÅ: Grønsager i rød karry
PRØV OGSÅ: Svampe-friatta