Opskrifter med løg
SPONSORERET indhold

Kartoffelmos med ramsløg, parmesan og sort peber

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Kartoffelmosen her er helt enkel hverdagsmad med ganske få ingredienser. Den er simpel, men fantastisk. Ved at blive moset sammen med de varme kartofler, afgiver ramsløgene lidt af deres skarphed, samtidig med at smagen bevares.

Af: Mette Helbæk Foto: Line Thit Klein
05. apr. 2015 | Opskrift | ALT for damerne
Total: 30 min

Ingredienser

1 kg kartofler, f.eks. Ditta
50 g smør
½ dl olivenolie + lidt til sidst
ca. 2 tsk salt
ca. 2 tsk groftkværnet peber + lidt til sidst
10 blade ramsløg, grofthakkede
ca. 50 g parmesan, friskrevet
1 håndfuld spæde salater, f.eks. rucola og rød syresalat

Sådan laver du kartoffelmos med ramsløg & parmesan

Skræl kartoflerne, og skær dem i grove tern. Kom dem op i en gryde, og dæk med vand. Kog kartoflerne møre, det tager ca. 20 minutter. Hæld vandet fra kartoflerne, og tilsæt smør i tern samt olivenolie, salt, peber og ramsløg. Mos det hele godt igennem med et piskeris. Smag til, hvis mosen eventuelt mangler mere salt og peber.

Fordel mosen i et ikke for tykt lag i 4 skåle. Dryp olivenolie over, drys med parmesan, og kom godt med grønne urter på toppen.

PRØV OGSÅ: Jordskokkesuppe med østers

PRØV OGSÅ: Grønsager i rød karry

PRØV OGSÅ: Svampe-friatta