Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Vegetarretter
Foto: Anders Schønnemann Louisa Lorangs lækre vegetarretter

Svampe-fritatta

Fritatta er noget af det hurtigste og skønneste hverdagsmad. Du kan bruge rester af dampede grøntsager, kartofler, korn, ost, eller hvad du vil. Her får du den med masser af skønne svampe.

Print

200 g østershatte
200 g kejserhatte
200 g bøgehatte
olivenolie
3 fed hvidløg
8 æg
2 spsk tyk yoghurt, 2 %
salt og peber
75 g blød gedeost

Topping:
2 store håndfulde oregano
200 g smagfulde tomater
1 skalotteløg
1 håndfuld små, sorte oliven
lidt æbleeddike
olivenolie
salt og peber

Sådan gør du

Tjek svampene for jord, og børst det af. Skyl kun, hvis absolut nødvendigt.
Skær den nederste, træede del af østershattene og kasser den. Gør det ved bøgehatte og kejserhatte, hvis nødvendigt.

Pluk og skær svampene i grove stykker, og rist dem i olivenolie på en varm pande i ca. 6-8 minutter, eller til de er gyldne. Vælg en pande, der kan tåle at komme i ovnen.
Tænd ovnen på 200 grader.

Skær hvidløget i tynde skiver, og kom det med på panden, når svampene er gyldne.
Pisk æg, yoghurt, salt og peber sammen. Smuldr gedeost i æggemassen, og hæld massen på panden. Lad æggemassen sætte sig i bunden. Sæt hele panden ind i ovnen, og lad den bage færdig, til den er gylden.

Pluk oreganoen groft, og skær tomaterne i mundrette stykker. Skær løget i tynde skiver.
Vend tomater, løg, oregano og oliven sammen med eddike, olivenolie, salt og peber.
Anret fritattaen toppet med oregano og tomat, og server straks. Eventuelt med groft brød eller rugbrød til.

PRØV OGSÅ: Hjemmelavet rødbedepasta med sennepsvinaigrette

PRØV OGSÅ: Peberrodssuppe med blåmuslinger

PRØV OGSÅ: Ristet brød med hjertesalat, sellericreme og lufttørret skinke  

Tip

Fritattaen kan laves færdig på komfuret. Skru ned for varmen, og læg låg på, så den hurtigere bliver gennemtilberedt og ikke så nemt brænder på i bunden.