Vegetarretter
SPONSORERET indhold

Grøntsager i rød karry

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

De skønne perlerug er polerede rugkerner, der er ret hurtige at koge. De passer godt til retten, for de kan suge saucen lidt ligesom ris. De smager så dejligt og er knassunde.Du kan også servere korn, fuldkornsris eller f.eks. boghvedenudler til denne karry.

Af: Louisa Lorang Foto: Anders Schønnemann
21. mar. 2015 | Opskrift | ALT for damerne
Hovedret 3-4

Ingredienser

2 dl perlerug
2 søde kartofler
lidt olivenolie
2 spsk rød karry pasta (eller efter smag)
2 fed hvidløg, i tynde skiver
1 spsk revet ingefær
2 dl kokosmælk
3-4 dl grøntsagsbouillon
saft af 1 lime
2 spsk fiskesauce
1 tsk agavesirup eller et nip sukker
1 bundt broccoli
1 rødløg
1 bundt forårsløg
2 håndfulde koriander
75 g rå cashewnødder
2 spsk ristede sesamfrø

Sådan gør du

Skyl perlerugen, og kog den mør i usaltet vand, til den er mør, ca. 15-20 minutter.
Skræl kartoflerne, og skær dem i tern, ca. 1 x 1 cm.

Sauter de søde kartofler i olie i en varm gryde eller wok. De skal ikke tage farve, men må gerne få 3-4 minutter, så de næsten er møre.

Kom karry, hvidløg, ingefær og kokosmælk på. Kog op, og kom bouillon på. Smag til med limesaft og fiskesauce og agave. Lad retten simre i 5-6 minutter. Skær broccolien i mundrette buketter, og skær løget i både. Kom begge dele i saucen, og lad det dampe under låg i 2-3 minutter. Smag til igen.

Snit forårsløg og koriander. Vend løgene i retten, og tag wokken af varmen. Rist cashews og sesamfrø (hver for sig) på en tør, varm pande. Server din grøntsagskarry med korn og toppet med koriander, sesam og cashews.

PRØV OGSÅ: Blomkåls-salat med citron og basilikum

PRØV OGSÅ: Rørt tatar med ramsløgscreme

PRØV OGSÅ: Agurkesalat med feta og granatæble